Veliko veselje Slovencev po zmagi na odločilni tekmi proti Češki. Foto: www.futsal.si
Veliko veselje Slovencev po zmagi na odločilni tekmi proti Češki. Foto: www.futsal.si
Igor Osredkar
Igor Osredkar je blestel proti Čehom. Foto: www.futsal.si

Reprezentanca se je uvrstila v zadnji, izločilni krog, kjer bo 14 ekip marca in aprila 2016 iskalo pot za sedem vozovnic za SP 2016, ki ga bo med 14. septembrom in 2. oktobrom gostila Kolumbija.

Februarja evropsko prvenstvo
Reprezentanca se bo znova zbrala po novem letu, ko se začnejo priprave na EP 2016, ki se z uvodno tekmo Slovenije in Srbije začne 2. februarja.

Junak zadnje tekme proti Češki (3:2) je bil kapetan Igor Osredkar, ki je bil s tremi goli najboljši strelec Slovenije na turnirju. "Vesel sem, ker je naša barka priplula v mirne vode. A ni bilo tako na turnirju, je bilo kar razburkano morje. Na koncu pa smo naredili, kar smo si zadali za cilj. Z malce sreče bi lahko bili celo prvi in naredili korak bližje SP-ju. Nismo pa rekli zadnje, zdaj treba počakati žreb. Dejstvo pa je, da proti Franciji nismo igrali, kot znamo. Se pa je med turnirjem pokazalo, da Francija sploh ni tako slaba ekipa! Po zadnji tekmi pa se nam je odvalil kamen od srca - premagali smo Čehe, s katerimi smo imeli še nekaj neporavnanih računov iz preteklosti,“ je bil zadovoljen Osredkar.

Vratar Alen Mordej je dodal: "Na turnirju smo igrali zelo dobro, malce slabše pa le prvo tekmo. A nič zato, svoje smo naredili. Branil sem na dveh tekmah, svoje delo bi lahko opravil boljše. Treme ni bilo. Vesel sem, ker je bila na zadnji tekmi polna dvorana. Uspeh smo proslavili, a naredili nismo še nič. Bo treba uspeti še v kvalifikacijah, kjer bo lažje, če dobimo Ukrajino ali Azerbajdžan. To bi bila tekmeca po naši meri."

Misli je strnil tudi Rok Mordej: "Napredovali smo iz skupine, ki je bila med vsemi skupinami najbolj izenačena. To je uspeh, čeprav je ostalo nekaj grenkega priokusa. Lepše bi bilo, če bi bili prvi. A tudi z ugodnim žrebom lahko tudi mi pridemo na SP. Kot sem že rekel - skupina je bila zelo izenačena, precej dela smo imeli, Francozi pa so zelo napredovali. Čehi so se nam dobro upirali, v zadnjih desetih minutah pa smo z zvrhano mero požrtvovalnosti dosegli to zmago!"