Slovenski reprezentanti so se izkazali v Oslu. Foto: futsal.si
Slovenski reprezentanti so se izkazali v Oslu. Foto: futsal.si

Slovenski uvod je bil silovit. Že v 15. sekundi je Uroš Kroflič zadel okvir vrat. V 3. minuti je prav Kroflič lepo zaposlil kapetana Igorja Osredkarja, domači vratar pa je bil na mestu. V 4. minuti se je izkazal novinec Matej Fideršek. V svojem krstnem nastopu je z desetih metrov stresel vratnico. Slovenija je imela vse vajeti igre v svojih rokah, domačini so imeli težave pri izhodu iz svoje tretjine igrišča.

Nagrada za slovenski trud je prišla osem sekund pred odmorom. Rok Mordej je prišel do odbite žoge, pomeril je s 15 metrov, žoga pa je končala v daljšem kotu norveških vrat.

V 28. minuti je po akciji četverice Kroflič s šestih metrov zabil žogo pod vratnico v mrežo. Norvežani so ob koncu zaigrali z igralcem vratarjem v polju, a izid se ni spremenil.

"Igralci so se držali dogovora. Igrali so tako, kot je bilo treba. Dobro smo se zoperstavili tudi norveški agresiji, preprečili pa smo tudi njihove polprotinapade. Če primerjam tekmo Italije in Norveške, so si proti nam ustvarili manj prilik. Vesel sem, ker so več igrali tudi tisti, ki so imeli do zdaj manj minutaže. Pričakujem pa, da bo tudi jutri tak pristop in da gostovanje v Skandinaviji sklenemo še z eno zmago," je pojasnil slovenski selektor Andrej Dobovičnik.
V torek ob 19.00 se bosta izbrani vrsti še enkrat srečali.

Pripravljalna tekma, Oslo:
NORVEŠKA - SLOVENIJA 0:2 (0:1)
Mordej 20., Kroflič 28.