Alex Galič je proti prvi nosilki osvojila 18 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Alex Galič je proti prvi nosilki osvojila 18 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Prva nosilka v ženski konkurenci je zmagala s 4:0 (11:8, 11:2, 11:6, 11:2). Edina slovenska predstavnica, ki se ji je uspelo prebiti na glavni turnir, v dodatnih kvalifikacijah je s 3:2 premagala Belorusinjo Darjo Trigolos, proti Han Jingovi ni imela nobenih možnosti. Nekaj več odpora je tretjeuvrščeni igralki z zadnjega evropskega prvenstva v Schwechatu v Avstriji nudila le v prvem nizu.

Mladinec Jorgić prikazal zelo dobro igro
Med 64 najboljših igralcev Evrope se je iz kvalifikacij uspelo prebiti tudi Darku Jorgiću. V prvem krogu je izpadel proti Rusu Alekseju Livencovu z 2:4 (11:13, 7:11, 11:5, 11:9, 6:11, 7:11). Že z uvrstitvijo na glavni turnir članskega evropskega prvenstva je pripravil veliko presenečenje.

Jorgić, sicer še mladinec, je zmagal v svoji kvalifikacijski skupini, v kateri je s 3:1 premagal Portugalca Dioga Chena, s po 3:2 pa Francoza Antoina Hacharda ter Nizozemca Michela De Boera.

Jorgiću gre odlično tudi v dvojicah, saj sta se z Denijem Kožulom uvrstila med najboljših 32, tam bo igral s svojim nizozemskim partnerjem tudi Jan Žibrat, ki se tako kot Kožul med posamezniki ni uvrstil na glavni turnir. Žibrat je z dvema zmagama in porazom v svoji skupini zasedel drugo, Kožul pa v svoji tretje mesto.