Edgar Renteria je za MVP-predstavo, ki je Giantosom prinesla naslov, prejel zasluženo kopel penine in piva. Foto: Reuters
Edgar Renteria je za MVP-predstavo, ki je Giantosom prinesla naslov, prejel zasluženo kopel penine in piva. Foto: Reuters
Giantsi prvaki Lige MLB

Kalifornijsko moštvo si je prvi naslov po letu 1954 priigralo na peti tekmi velikega finala "world series", potem ko je slavilo zmago v Arlingtonu s 3:1 nad Rangers, ki so bili sploh prvič v velikem finalu lige MLB.

Skupno je to za San Francisco Giantse šesti naslov, vendar prvi po 56 letih in prvi, odkar se je moštvo iz New Yorka leta 1958 preselilo v Kalifornijo.

Rangersi v letu dni od bankrota do finala
V finalu najbolj priljubljene športne panoge v ZDA sta se pomerili ekipi, ki ju pred začetkom lige nihče ni pričakoval na vrhu. Teksaška ekipa, ki je bila še lani zaradi malverzacij Toma Hicksa v hudih finančnih težavah, je po prisilni prodaji januarja dobila novega lastnika, nato pa se je začel preporod moštva. Rangersi so s 4:2 v zmagah presenetili branilce naslova New York Yankeese.

Renteria po poškodbah še boljši
Velikani iz San Francisca so v "world series", kot Američani pravijo velikemu finalu MLB-ja, zadnjič zaigrali pred osmimi leti, predtem pa so kot Kalifonijčani izgubili še finala v letih 1989 in 1967. Veliki junak finalne serije je postal v Kolumbiji rojeni Edgar Renteria. 35-letnik je za prikazano osvojil laskavi naslov najkoristnejšega igralca (MVP) finala, saj je odločil tudi zadnjo peto tekmo. Renteria je v 7. inningu pri izidu 0:0 poskrbel za tri "home-rune". "Bilo je težko leto zame, trikrat sem bil poškodovan, a sem se vedno lahko vrnil. Hvala vodstvu kluba in trenerjem, ker so verjeli vame in moje trdo delo," je ob velikem slavju pripovedoval čustveni Renteria.


Giantsi prvaki Lige MLB