Jan Šubelj je remiziral z Oskarjem De La Rivo Aguadom. Foto: Zajem zaslon
Jan Šubelj je remiziral z Oskarjem De La Rivo Aguadom. Foto: Zajem zaslon

Slovenci so upravičili vlogo favoritov in zanesljivo dobili dvoboj. Zmage so dosegli Vladimir Fedosejev, Anton Demčenko in Matej Šebenik, le Jan Šubelj je na tretji deski remiziral z Oskarjem De La Rivo Aguadom.

Laura Unuk, Zala Ur, Lara Janželj in Teja Vidic proti četrtim igralkam turnirja niso iztržile niti remija in so doživele drugi poraz na turnirju po izgubljenem dvoboju z Azerbajdžankami (1:3).
Indijci, ki so do zdaj edini dobili vse tekme, so nadigrali Iran s 3,5:0,5 in dan po zmagovitem derbiju s Kitajsko še povečali prednost na lestvici.

Imajo 16 točk, z dvema točkama na drugem in tretjem mestu zaostajajo Uzbekistanci in gostitelji Madžari. Četrti Kitajci imajo 13 točk, tako kot ZDA in Iran na naslednjih mestih. Sledijo reprezentance s po 12 točkami.

Tudi Indijke so bile do zdaj edine s popolnim izkupičkom v ženski konkurenci, a so tokrat naletele na razigrane Poljakinje. Zmagali sta na prvih deskah Ana Kašlinska in Monika Socko. Alicija Sliwicka je remizirala z Vantiko Agraval, zmaga Dešmuk Divjo z Aleksandro Malcevsko je bila premalo, da bi Indijke nadaljevale zmagoviti niz.

Kljub prvemu porazu so ostale na čelu s 14 točkami, toliko jih imajo tudi drugouvrščene Poljakinje in tretje Kazahstanke.