Novi evropski prvak Jure Žabjek. Foto: MMC RTV SLO/Jure Božič
Novi evropski prvak Jure Žabjek. Foto: MMC RTV SLO/Jure Božič

Za Žabjekom, ki je bil na zadnjem evropskem prvenstvu v Bolgariji tretji, sta se tokrat razvrstila Poljak Slawomir Lukasik in Švicar Lutz Weber. Slovenski uspeh sta dopolnila sedmi Miran Vauh in 13. Žiga Pandur.

Dirko članic je dobila Čehinja Jana Bartova. Najboljša Slovenka Monika Hrastnik je bila četrta, medtem ko je Zarja Černilogar končala na sedmem mestu.

"Neverjeten vikend, neverjeten zaključek vikenda. Proga na Poljskem mi ustreza, saj je kratka in ima veliko skokov - teren je podoben kot na moji domači progi. V nedeljo se je proga posušila in je bila precej hitrejša kot v kvalifikacijah. V kvalifikacijah in v finalu sem naredil napako na istem mestu, a ta napaka ni vplivala na končni rezultat. Preostali del proge sem odpeljal popolno, brez napak. Nisem pričakoval, da bom ta vikend osvojil naslov evropskega prvaka, vendar naslov z veseljem sprejmem. Zdaj pa res samo še ena dirka, nato pa oddih in počitek pred novimi cilji," je dejal Žabjek, ki je letos že osvojil naslov državnega prvaka, v evropskem pokalu pa se bori za mesto v prvi trojici.

Dirko mladincev je dobil Italijan Loris Revelli. Luka Berginc je končal na šestem mestu.

Klemenčičeva tik pod zmagovalnim odrom
Slovenska reprezentantka v gorskem kolesarstvu Blaža Klemenčič pa je na mednarodni dirki prve kategorije v Obertraunu v Avstriji zasedla četrto mesto. Zmagala je Ukrajinka Jana Belomojna pred Poljakinjo Majo Wloszczowsko in Švicarko Lindo Indergand.