Gregor Urbas je bil v zadnjem obdobju najboljši slovenski umetnostni drsalec, vse pa kaže, da je bil nastop v Vancouvru njegov zadnji v karieri. Foto: EPA
Gregor Urbas je bil v zadnjem obdobju najboljši slovenski umetnostni drsalec, vse pa kaže, da je bil nastop v Vancouvru njegov zadnji v karieri. Foto: EPA

Za Žirovničanko bo to četrto svetovno prvenstvo, tokrat pa bo treba res brezhibno izpeljati kratki program. V Vancouvru je zasedla 27. mesto, zaradi napak pa je bilo takoj jasno, da se v finale ne bo prebila. Zataknilo se je že pri prvem skoku, trojnemu rittbergerju, ki je sicer njen najboljši skok, po katerem bi skoraj končala na ledu, tudi pozneje pa njen program ni bil videti tako, kot bi sama želela.

Kljub razočaranju ji olimpijski nastop ni vzel poguma. "Na svetovnem prvenstvu si želim priti v finale, čeprav nov sodniški sistem ne dopušča napak. Moj kratki program bo moral biti 100-odstoten, vse piruete pa na najvišji ravni. Izvedla bom isti program kot na olimpijskih igrah. Trojni rittberger ni lahek skok. Imeli smo premalo časa, da bi spreminjali skoke, zato bo ostalo vse po starem. Počutim se v redu, čeprav je bila sezona kar naporna," je povedala Poštičeva, ki jo kratki program čaka v petek. Če bo uspešna, bo dan kasneje nastopila v dolgem programu.

Gregor Urbas po olimpijskih igrah ni več treniral in resno razmišlja koncu kariere. Drsalno zvezo Slovenije je o tem že obvestil. Krive so tudi bolečine v hrbtu, saj je vso sezono tekmoval s kozmodiskom pod dresom.

Svetovno prvenstvo v svoji že stoti izvedbi se bo začelo v torek. Najprej bodo dobili priložnost športni in plesni pari.