Daša Grm ni bila povsem zadovoljna. Foto: Reuters
Daša Grm ni bila povsem zadovoljna. Foto: Reuters
Ju Na Kim
Ju Na Kim je po lanskem razočaranju znova v odličnem položaju pred prostim programom. Foto: EPA

Za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja, v sobotni prosti program, bi se morala uvrstiti najmanj na 24. mesto. V vodstvu je olimpijska zmagovaka Ju Na Kim iz Južne Koreje (65,91) pred Japonko Miki Ando (65,68), svetovno prvakinjo leta 2007, in Rusinjo Ksenijo Makarovo (61,62). Branilka naslova Mao Asada je šele sedma (58,66). Ju Na Kim ni tekmovala od lanskega svetovnega prvenstva, kjer je izgubila naslov.

Grmova je v kratkem programu prehitela Avstrijko Belindo Schönberger (35,73) in Madžarko Viktorio Pavuk (33,70). Želela si je finalnega dela, vendar sta ji načrte prekrižala padec in še en slabši skok med kratkim programom. "Z današnjim dnevom nisem zadovoljna, bolj pa s celotnim SP-jem. Nisem dosegla tistega, kar sem želela, poleg padca sem dobila še odbitek pri sodnikih za en slabše izveden skok. Tega si v kratkem programu pač ni mogoče privoščiti. Tako točke, ki sem jih dobila, niso bile presenečenje," je pojasnila Grmova, ki je uspešno prestala kvalifikacije (77, 42 točke) in se gladko uvrstila v kratki program.

Imela je vse večje težave s hrbtom
Proti koncu sezone je imela težave s poškodbo hrbta, ki so se na SP-ju še stopnjevale. "Nisem imela najboljše oskrbe za poškodbo hrbta, kar se je poznalo tudi na tekmi. Vendar bi kljub temu lahko odvozila kratki program bolje, kar sem pokazala že v kvalifikacijah. Začne me boleti med doskoki na desni strani v ledvenem delu. Potem, po treningu, pa se vse skupaj še nadaljuje in ne preneha boleti niti med hojo. Sedaj sem bom spočila in skušala kar najhitreje pozdraviti poškodbo. Potem pa bom novo sezono začela z novimi cilji," je končala Grmova.

Grmova je prijetno presenetila že na januarskem evropskem prvenstvu v Bernu, kjer se je uvrstila v finale in na koncu zasedla 20. mesto. Na SP-ju je imela precej težji program kot v začetku leta v Švici.