Fabian Hambüchen in Angelique Kerber sta najboljša športnika v Nemčiji. Foto: EPA
Fabian Hambüchen in Angelique Kerber sta najboljša športnika v Nemčiji. Foto: EPA

V ekipni konkurenci je priznanje pripadlo odbojkaricama na mivki Lauri Ludwig in Kiri Walkenhorst. V Nemčiji je o najboljših na športnem področju odločalo več kot 3.000 novinarjev.

Prva igralka sveta Kerberjeva je odlično sezono z dvema osvojenima turnirjema za grand slam (Melbourne in New York) in srebrno olimpijsko medaljo končala še s prestižno nagrado - pred enim tednom jo je za najboljšo v letu že izbrala teniška zveza ITF - in postala prva teniška igralka po Steffi Graf leta 1999 z nazivom športnica leta v Nemčiji. Hambüchen je priznanje dobil drugič po letu 2007, v glasovanju pa je premagal tudi svetovnega prvaka formule ena Nica Rosberga.

V Švici najboljša Gutova in Cancellara
V Švici sta najboljša športnika iztekajočega se leta alpska smučarka Lara Gut in kolesar Fabian Cancellara. Za najboljšo smučarko svetovnega pokala v prejšnji sezoni je to prva takšna nagrada v karieri, Cancellara je že bil najboljši švicarski športnik leta 2008.

Gutova je v glasovanju premagala telovadko Giulio Steingruber in triatlonko Nicolo Spirig. Cancellara, ki je po olimpijski zmagi v Riu jeseni končal kariero, pa je bil boljši od gorskega kolesarja Nina Schurterja in teniškega igralca Stana Wawrinke. Švicarji so za moštvo leta izbrali veslaški četverec v postavi Mario Gyr, Simon Schürch, Simon Niepmann in Lucas Tramer, ki je v Riu osvojil zlato olimpijsko medaljo.