Marcel Hirscher se dobro znajde tako na snegu kot v vodi. Foto: EPA
Marcel Hirscher se dobro znajde tako na snegu kot v vodi. Foto: EPA

Štafetna preizkušnja je prerasla v športni praznik, ki ga septembra čaka vsa Avstrija. Sestavljena je iz štirih disciplin. Gorski tekači morajo preteči 12 kilometrov in narediti kar 2000 višinskih metrov, nato pa predajo štafeto padalcem. Ti morajo s celotno opremo najprej teči na vzletišče, preden se spustijo v dolino. Tekmovanje nadaljujejo gorski kolesarji (26 km; 1.600 višinskih metrov) in končajo kajakaši, ki morajo najprej prestati adrenalinski sedemmetrski skok s štartne rampe v vodo, sledi pa boj z rekama Dravo oziroma Isel.

V vročem vremenu je zmagalo moštvo Red Bull (4:07:25) v postavi Anton Palzer, Paul Guschlbauer, Alban Lakata in Harald Hudetz. Med slovenskimi ekipami je najviše, na 16. mesto, segla ekipa I Feel Slovenija (4:44:03) v postavi Nejc Kuhar, Klemen Hančič, Boštjan Hribovšek in Maks Frančeškin.

Marcel Hirscher je bil član ekipe Wings For Life, v kateri so bili še Andreas Goldberger, Wendelin Ortner in Benjamin Karl. Goldberger, nekdanji smučarski skakalec, se je preizkusil v vlogi gorskega tekača in s časom 1:51:10 za slabe pol ure zaostal za najhitrejšimi. Hirscher, ki je na Dolomitenmann želel že lani, a je zadnji hip odpovedal nastop, je bil zadnji član štafete in je torej tekmoval v kajaku. Njegov čas je bil 57 minut in šest sekund. Za primerjavo: član zmagovite ekipe je preizkušnjo opravil v času 35 minut in 53 sekund.

V cilj je prišlo sto ekip, fantje iz ekipe Wings For Life (5:40:17) so zasedli 67. mesto.

Hirscher je na svojem blogu nekaj dni pred preizkušnjo Dolomitenmann sporočil, da se zelo veseli izziva, ki sicer datumsko ni dobrodošel, saj se tedaj začenjajo ključne priprave na novo sezono. Vseeno je izpostavil, da je do zdaj treniral dobro, da je imel ugodne razmere in da je še vedno zelo motiviran za treninge.

Avstrijski alpski smučar je zmagovalec zadnjih petih sezon svetovnega pokala. Nova sezona se bo tradicionalno začela v Söldnu, kjer bo 22. oktobra ženski veleslalom, naslednji dan pa še moški veleslalom.