Slovenski telovadci imajo v Stuttgartu visoke cilje. Foto: RTV SLO
Slovenski telovadci imajo v Stuttgartu visoke cilje. Foto: RTV SLO
Adela Šajn
Adela Šajn ima največ možnosti na gredi. Foto: RTV SLO
Telovadci optimistično v Stuttgart

Tik pred odhodom v Stuttgart se je poškodovala Rea Kolbl. Namesto nje bo nastopila Carmen Horvat, ki bo v nedeljo z Adelo Šajn in Sašo Golob odpotovala v Nemčijo. Horvatova se je pred kratkim izkazala na univerzijadi, vse poletje pa je zavzeto trenirala.

Horvatova iz počitnic v Stuttgart
"Vpoklic je bil tudi zame veliko presenečenje. Po univerzijadi sem imela namreč teden dni počitka, zato je bil minuli teden zame toliko bolj naporen. Upam, da bom pokazala vaje, kot znam," je bila priložnosti vesela Horvatova, ki je na svetovnem prvenstvu nastopila že lani v Aarhusu.

Velika smola Kolblove
"Rea si je včeraj na treningu poškodovala zadnjo stegensko mišico in izkazalo se je, da je poškodba tako resna, da ne more niti pošteno teči. Zelo mi je žal, saj je bila odlično pripravljena za mnogoboj in na tekmah vedno zna iztisniti vse iz sebe. Res škoda, da jo je prva večja poškodba v karieri doletela ravno tik pred največjo tekmo sezone," je povedal trener ženske ekipe Silvo Marinčič.

Adela iam lepe možnosti za nasop v Pekingu
Šajnova, ki je imela lani na SP-ju v Aarhusu veliko smole, se želi preizkusiti tudi v mnogoboju. "Moj cilj je nastop v mnogoboju, če se bom do prvenstva lahko dovolj dobro pripravila na vseh orodjih. V nasprotnem primeru se bom predstavila le na gredi in parterju," je dejala telovadka Zelene jame.

Dimic bo lovil olimpijsko vozovnico
Moška ekipa ostaja enaka. Nastopili bodo Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek in Alen Dimic, ki se je na univerzijadi v Bangkoku poškodoval, a se je po pregledu z magnetno resonanco kljub poškodbi odločil, da si bo skušal skozi mnogoboj zagotoviti nastop na olimpijskih igrah v Pekingu avgusta prihodnje leto.

Se bo Peganu uresničil še zadnji veliki cilj?
V Stuttgartu se bodo delile olimpijske vozovnice. Prvič lahko tudi specialisti na posameznih orodjih sanjajo o olimpijskem nastopu, slovenska asa Pegan in Petkovšek sta pred težko nalogo. V Peking med specialisti vodi le naslov svetovnega prvaka. "Možnost za nastop v Pekingu zdaj vsaj obstaja in to je brez dvoma moj cilj. Za to sem tudi treniral in se dan za dnem potil v telovadnici," je dejal Pegan, ki pa se zaveda, da se potrebuje precej sreče: "Ni dovolj le, da ti uspe odlična sestava, pa že to je izjemen dosežek, brez malo sreče enostavno ne gre. Treba je pač poskusiti."

Petkovšek je zelo sproščen
Kolajno si po dobrih treningih in precej težji sestavi na bradlji želi tudi Petkovšek, ki pa se ne obremenjuje z OI-jem. "S tem se sploh ne ukvarjam. Moja glavna težava je dobra izvedba težje vaje z izhodiščem 16,8 točke, saj je ob dodatni težavnosti izvedba še bolj tvegana in se mi prej lahko kje kaj zalomi. Če mi bo vaja lepo uspela, pa bo ena od kolajn gotovo moja," je sproščen "Petko".

A. G.

Telovadci optimistično v Stuttgart