Gašper Fistravec bo v soboto nastopil v polfinalu. Foto: VZS
Gašper Fistravec bo v soboto nastopil v polfinalu. Foto: VZS

"Na tekmi sem bil na začetku v določenem krču, kar je normalno, saj je bila to moja prva letošnja tekma v enojcu. Tako kot sem napovedal dan pred tekmo, da bo treba kreniti odločno, sem tudi opravil. Kontroliral sem tekmece in se uvrstil v finale, ki pa bo nova tekma in nova priložnost za pokazati moje sposobnosti in kvalitete," je povedal svetovni podprvak v tej disciplini Hrvat, ki je vodil od štarta do cilja. Marko Bolha je bil v isti skupini peti in bo moral v repasaž.

Janez in Aleš Zupan le v finalu C
V predtekmovanju sta najprej nastopila Janez in Aleš Zupan v dvojcu brez krmarja, v svoji skupini pa zasedla zadnje, šesto mesto. V represažu sta blejska veslača osvojila šele peto mesto, v polfinale so vodila zgolj prva tri, tako da ju čaka nastop v finalu C za razvrstitev od 13. do 18. mesta.

Fistravec v polfinalu enojcev
Skifist Gašper Fistravec je v svoji predtekmovalni skupini zasedel četrto mesto. V uvodu je Mariborčan sicer prevzel vodstvo, v nadaljevanju pa zdrsnil na tretje in nato na četrto mesto. Fistravec si je nato preko repasaža priboril polfinale. Takoj je prevzel pobudo, vodil na polovici proge in tudi na treh četrtinah, nato pa v zadnjih petsto metrih taktično popustil, saj sta v polfinale vodili prvi dve mesti. Zmagal je Belorus Stanislau Ščarbaščenja, ki bo tako kot Fistravec v soboto veslal med najboljšimi dvanajstimi veslači v enojcih.

Polfinale enojcev bo na sporedu jutri ob 14:10, Fistravec pa bo nastopil v prvi skupini. Njegovi konkurenti bodo Argentinec Brian Rosso, Poljak Natan Wegrzycki-Szymczyk, Hrvat Damir Martin, Nizozemec Stefan Broenink in Izraelec Dani Fridman. V veliki finale vodija prva tri mesta, ostali trije nastopijo v finalu B.

"Glede na počutje v zadnjih dnem sem celo nekoliko presenečen nad rezultatom, vendar pa sem to skušal nekako odmisliti in se skoncentrirati na tekmece. To mi je v teh pogojih in ob vetru v prsi in ob valovih, ki so nas vse kar precej ovirali, dobro uspelo in sem se kar dobro znašel. Nekako bi se dalo še spustiti v boj z Belorusom, vendar glede na počutje sem v zadnjih 500 metrih raje hranil moči. Lahko rečem, da sem z danes opravljenim zadovoljen," je dejal Fistravec.