Rajko Hrvat je bil najboljši v polfinalu, na koncu pa je zasedel peto mesto. Foto: VZS
Rajko Hrvat je bil najboljši v polfinalu, na koncu pa je zasedel peto mesto. Foto: VZS

30-letni izolski veslač tokrat finala ni začel najbolje, po 500 metrih je bil na šestem mestu, v drugi polovici je ujel Norvežana Aska Jarla Tjoema. Nato se je za četrto mesto spopadel s Konstantinom Steinhüblom, a je bil Nemec močnejši. "Že na ogrevanju sem čutil utrujenost. Imel sem borbenost in tempo, vendar pa nisem čutil nobene moči. Na polovici proge sem se počutil kot en meter pred ciljem, enostavno nisem zmogel odveslati dveh vrhunskih tekem v enem dnevu," je po tekmi dejal Hrvat, najboljši v dopoldanskem polfinalu.

V ospredju je Italijan Pietro Ruta narekoval močan ritem, ki sta mu zmogla slediti le Hrvat Luka Radonić in Poljak Jerzy Kowalski in vodilna trojka se je že na polovici "odlepila" od zasledovalcev. Ruta je za dve sekundi prehitel Radonića, ki je osvojil skupni seštevek svetovnega pokala.

Hrvata zdaj čaka nastop na sloviti kraljevi regati na Henleyju, za kar je prejel posebno povabilo organizatorja. Nastopil bo med težkimi enojci na tekmi Diamonds Challenge Cup, kjer je lani zmagal aktualni svetovni prvak Novozelandec Mahe Drysdale.