Slovenska futsal reprezentanca se je v prvem delu zelo dobro upirala Hrvatom. Foto: Drago Perko/futsal.si
Slovenska futsal reprezentanca se je v prvem delu zelo dobro upirala Hrvatom. Foto: Drago Perko/futsal.si

Slovenija je tekmo začela sijajno, že v 3. minuti je hrvaško mrežo zatresel Rajko Uršič, za tem je priložnost zapravil še kapetan Benjamin Melink. Hrvati so v 6. minuti prek izjemnega Josipa Sutona izenačili. Uršič je v naslednji minuti poskrbel za zadnje vodstvo Slovenije na tekmi. V 10. minuti je na 2:2 poravnal Dulvat. Sledila sta poizkusa Roka Mordeja in Igorja Osredkarja, v 16. minuti pa sta obe ekipi imeli po pet akumuliranih prekrškov.

Hrvati ušli v minuti
Drugi del so podjetneje začeli Slovenci, Mordej je streljal v 22. minuti, potem pa je Marinović prispeval zadetek za prvo hrvaško vodstvo na tekmi. Sebastijan Drobne je še izenačil na 3:3 v 29. minuti. Prav Drobne je imel v naslednjem napadu lepo priložnost za novo vodstvo varovancev Andreja Dobovičnika.

Odločilni sta bili 31. in 32. minuta, ko so Hrvati preko Marinovića in Sutona povišali na 3:5, vmes ni pomagala niti minuta odmora. V 34. minut je selektor na parket poslal igralca vratarja, to vlogo je zaupal Gaju Rosiču, a tudi to ni pomagalo. Hrvaška je dosegla še dva zadetka za sedmo zmago na deseti medsebojni tekmi.

Izjavi po tekmi:
Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije: "Izgubili smo. V drugem polčasu nismo bili pravi, naredili pa smo precej individualnih napak. Že dolgo ne toliko! Po zaostanku dveh zadetkov smo precej tvegali, a nismo prišli do zadetka. Hrvati so zadeli. Čeprav so bili danes zreli, da jih premagamo. A napak je bilo preprosto preveč."

Mate Stanković, selektor Hrvaške: "To je bila izredno težka tekma, sprva se nismo znašli najbolje. Bolj kot je tekma šla h koncu, bolje nam je šlo! Prevzeli smo iniciativo in na koncu zasluženo zmagali."

Polfinale:
SLOVENIJA - HRVAŠKA 3:7 (2:2)
Uršič 3., 7., Drobne 29.; Suton 6., 32., 39., Dulvat 10., Marinović 24., 31., Novak 37.

LIBIJA - FRANCIJA 2:1 (0:1)

Finale, sreda:
HRVAŠKA - LIBIJA

Za 3. mesto, sreda ob 16.00:
SLOVENIJA - FRANCIJA