Maggie Mac Neil je za dosežen rekord prejela tudi ček za 50 tisoč dolarjev. Foto: EPA
Maggie Mac Neil je za dosežen rekord prejela tudi ček za 50 tisoč dolarjev. Foto: EPA

21-letna Kanadčanka, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu osvojila tri medalje (od tega eno zlato – na 100 metrov delfin), je v finalu plavala 25,27 in zanesljivo premagala vso konkurenco. Prejšnjo najboljšo znamko Kire Toussaint (Nizozemka je tokrat ostala brez finala) iz lanskega leta je popravila za 33 stotink.

Drugo mesto je danes s 35 stotinkami zaostanka osvojila še ena Kanadčanka Kylie Masse.

Margaret MacNeil s svetovnim rekordom zaokrožila kanadski dan v Abu Dabiju

Na 400 metrov mešano je Japonec Daija Seto (3:56,26) petič zapored postal svetovni prvak. Boj za naslov je bil ogorčen, Ilia Borodin je zaostal za 21 stotink.

Nicholas Santos je postal prvi plavalec, ki je na 50 metrov delfin na "kratkih" SP-jih zmago slavil trikrat. 41-letni Južnoameričan je s časom 21,93 sekunde v tesnem zaključku ugnal Dylana Carterja (21,98) s Trinidada in Tobaga ter Italijana Mattea Rivolto. Skupaj ima Santos na SP-jih v kratkih bazenih pet zlatih, pet srebrnih ter štiri bronaste kolajne.

Zlato kolajno sta si na 4 x 50 metrov mešano za moške razdelili reprezentanci Rusije in ZDA, ki sta slavili v času rekorda prvenstev 1:30,51. Bron je pripadel Italijanom.

Slovenskih nastopov danes ni bilo, v torek pa se bo predstavila Tjaša Vozel na 200 metrov prsno.

Prenos torkovega popoldanskega dogajanja bo po 15. uri na TV SLO 2.

Svetovni rekord Maggie MacNeal na 50 hrbtno