Podajalec Tom Brady je New England vodil do desetih zaporednih zmag v končnici. Tokrat je bil povsem brez moči. Foto: EPA
Podajalec Tom Brady je New England vodil do desetih zaporednih zmag v končnici. Tokrat je bil povsem brez moči. Foto: EPA
Michael Boulware in Chris Cooley
Obramba Seattla je odlično ustavila napad Washingtona. Michael Boulware je takole podrl Chrisa Cooleyja. Foto: EPA
Prizor s tekme Indianapolis - Pittsburgh
Jeklarji iz Pittsburgha so z jekleno obrambo odlično zaustavili najbolj potentni napad Lige NFL. Foto: EPA

Patriotsi so dobili zadnja dva Super Bowla, prejšnji teden so premagali Jacksonville in niz zmag v končnici podaljšali na 10, kar je bil nov rekord lige. Denver je v končnici zaigral prvič po letu 1998 in s sijajno obrambo povsem ustavil Patriote.

Tekma se je prelomila ob koncu tretje četrtine, ko je pri vodstvu Denverja z 10:6 Champ Bailey prestregel žogo podajalca Patriotov Toma Bradyja in pretekel 100 jardov ter s tem povedel Broncose v vodstvo 16:6.

Gre tudi brez Alexandra
Seattle Seahwaksi so pričakovano premagali Washington Redskinse z 20:10. Gostitelji so že sredi prve četrtine ostali brez Shauna Alexandra, ki je bil najboljši igralec lige v rednem delu sezone. Temnopolti tekač je namreč dosegel kar 28 "touchdownov", kar je največ v zgodovini lige.

Prvi polčas je zaznamovala granitna obramba Seahawksov, ki so povsem zaustavila Redskinse. Za edini 'touchdown' v tem delu igre je poskrbel Darrell Jackson, ki je ujel 29 jadrov dolgo podajo podajalca Matta Hasselbecka. Tekma je bila praktično odločena sredi tretje četrtine, ko je isti podajalec sam pretekel 6 jardov in gostitelje popeljal v vodstvo 14:3. Seattle se je v konferenčni finale uvrstil prvič po 21 letih.

Izpadli tudi prvi favoriti Indianapolis Coltsi
Medtem ko so se v sboto veselili domačini, so v nedeljo slavili gosti. Pittsburgh je z 21:18 presenetil prve favorite letošnje sezone Indianapolis Coltse, potem ko je prevladoval tri četrtine tekme. V zadnji se je Indianapolis z dvema "touchdownoma" približal le na tri točke zaostanka in imel nekaj sekund pred koncem možnost za izenačenje, vendar je Mike Vanderjagt zgrešil strel s 46 jardov. V rednem delu sezone so Coltsi premagali Steelerse s 26:7.

Zadnji so si polfinalni nastop zagotovili Panterji iz Caroline, ki so bili z 29:21 boljši od Chicago Bearsov. Po uspehu prejšnji teden proti New York Giantsom je bila to njihova druga zmaga na gostovanju. Za drugi nastop na Super Bowlu v zadnjih treh letih se bodo pomerili s Seattlom.

Super Bowl bo 5. febrauarja v Detroitu

Liga NFL, četrtfinale:
SEATTLE - Washington 20:10
DENVER - New England 27:13

Indianapolis - PITTSBURGH 18:21
Chicago - CAROLINA 21:29

Finale AFC-konference, 22. januarja:
DENVER - PITTSBURGH

Finale NFC-konference, 22. januarja:
SEATTLE - CAROLINA

40. Super Bowl bo 5. februarja v Detroitu.