Janja Garnbret je mesec pred začetkom olimpijskih iger v izvrstni formi. Foto: BoBo
Janja Garnbret je mesec pred začetkom olimpijskih iger v izvrstni formi. Foto: BoBo

V moški konkurenci je za najboljši slovenski dosežek s četrtim mestom poskrbel Domen Škofic. Vsega skupaj bo v polfinalu nastopilo devet Slovencev.

Garnbretova, ki je prva slovenska favoritinja za zlato na olimpijskih igrah v Tokiu, je edina v ženski konkurenci osvojila vrhova obeh ženskih kvalifikacijskih smeri. Vita Lukan je poskrbela za četrti dosežek, Lučka Rakovec je peta, Lana Skušek 13., druga slovenska predstavnica na OI Mia Krampl se je v polfinale uvrstila s 16. dosežkom. Preboj v polfinale je uspel tudi Tjaši Slemenšek s 26. dosežkom kvalifikacij.

V moških kvalifikacijah, ki so bile na sporedu v sredo, je najboljši nastop uspel Čehu Adamu Ondri, ki je dosegel vrh v eni smeri, v drugi pa mu je za malenkost zmanjkalo. Škofic je bil četrti, polfinale sta si od Slovencev zagotovila še Martin Bergant s 15. in Luka Potočar z 21. mestom. Žiga Zajc (30.) in Milan Preskar (48.) si nista priborila še enega nastopa.

V Innsbrucku bodo v četrtek na sporedu še kvalifikacije balvanov, polfinale in finale v težavnosti bosta na sporedu v petek, polfinale in finale v balvanih pa v soboto. Petkov in sobotni finale si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Janja Garnbret v Tokiu glavna kandidatka za zlato