Janja Garnbret  se je z dvema osvojenima vrhovoma zanesljivo uvrstila v polfinale, ki se bo v Bonifiki začel ob 20. uri. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Garnbret se je z dvema osvojenima vrhovoma zanesljivo uvrstila v polfinale, ki se bo v Bonifiki začel ob 20. uri. Foto: www.alesfevzer.com

Niz svetovnega pokala Mednarodne zveze za športno plezanje je še tretjič po vrsti v Kopru, kjer je na sporedu peta tekma v težavnosti v sezoni. Lansko koprsko zmago brani najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret in vse kaže, da je zadržala zmagovito olimpijsko formo in da je nič ne more ustaviti na poti do 46. zmage v svetovnem pokalu.

Kvalifikacij še ni konec. Na startu je kar 18-članska domača ekipa. V polfinale se uvrsti po 26 najboljših v ženski in moški konkurenci, v finalu, ta bo na sporedu v soboto zvečer ob 20.00, pa je na voljo po osem mest v vsaki konkurenci.

Janja Garnbret, ki je letos pred OI zmagala na obeh tekmah svetovnega pokala v težavnosti, na katerih je nastopila, trenutno vodi v seštevku discipline, čeprav je dve tekmi pred odhodom v olimpijski Pariz izpustila. Ne da bi to načrtovala, lahko sezono konča s šestim naslovom zmagovalke seštevka v težavnosti po letih 2016, 2017, 2018, 2021 in 2022.

Prenos polfinala bo po 19.55 na TV SLO 2.

V živo