Janja Garnbret je še enkrat potrdila vrhunsko formo pred Parizom. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Garnbret je še enkrat potrdila vrhunsko formo pred Parizom. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi tokrat je branilka olimpijskega naslova steno preplezala do vrha. To ji je uspelo v zadnjih sekundah in Japonka Ai Mori, ki je predtem edina priplezala do vrha, je znova morala priznati poraz. Tudi v polfinalu sta bili Japonka in Slovenka poravnani z višino 48+, a je imela Garnbret boljši izid kvalifikacij.

Garnbret je v finalu večkrat počivala, očitno se ji je nekoliko poznala tudi utrujenost z balvanske tekme. Gledalce na dnu plezalne steze je pustila čakati do zadnje sekunde, a v izdihljajih je le priplezala do vrha in zmage.

Janja Garnbret zmagala tudi v težavnosti

"Seveda je bilo malo taktično, saj sem v bistvu pozabila, kakšen prijem je bil, prav tako se ga ne vidi. Tudi prijem v desni roki se mi je zdel nekoliko spolzek in nisem hotela nič tvegati. Tudi položaj nog se je zdel nekoliko čuden in morala sem pomisliti, kaj storiti," je dogajanje in počitek tik pred vrhom opisala nasmejana 25-letnica.

"Kot sem že velikokrat povedala, mi je vsaka zmaga pomembna. Z obema nogama sem na tleh, nič ne jemljem za samoumevno. Vedno moram biti osredotočena in odločena, da zmagam. Občutek je vsakič znova neverjeten," je za prireditelje dejala Garnbret.

Korošica je dosegla že 45. zmago v svetovnem pokalu in 28. v težavnostnem plezanju, 17 jih je zbrala v balvanskem plezanju.

Garnbret je še drugič v tej sezoni slavila v težavnostnem plezanju, predtem je bila aprila najboljša v Vudžjangu na Kitajskem. Dve zmagi ima tudi v balvanskem plezanju, pred Innsbruckom je slavila v Kečjau na Kitajskem.

Na olimpijskih igrah bo v boju za medaljo štela kombinacija balvanskega in težavnostnega plezanja, tako da bo Garnbret nesporna favoritinja tudi v Parizu.