Janja Garnbret niza vrhunske izide. Foto: BoBo
Janja Garnbret niza vrhunske izide. Foto: BoBo

18-letnica je bila najboljša že v polfinalu, v finalu pa je potrdila svojo drugo zmago v sezoni. Za Garnbretovo sta se zvrstili dve Japonki, druga je bila Akijo Noguči, tretja pa Miho Nonaka.

Četrto mesto je pripadlo Britanki Shauni Coxsey, ki s 335 točkami ostaja v skupnem vodstvu. Garnbretova (327) je skočila na drugo mesto.

Nastopili so še trije Slovenci. Katja Kadič je bila 21., Jernej Kruder 23., Domen Škofic pa 41. V moški konkurenci je slavil Rus Aleksej Rubcov.

"Tekma je bila res super. Zelo so mi bili všeč bolderji v kvalifikacijah in v polfinalu in tudi v finalu. Mislim, da je bil ta polfinale najboljši od vseh doslej. Počutila sem se dobro, uživala sem vsak trenutek. Čeprav so bili bolderji v finalu nekoliko lažji kot ponavadi, je še vedno štelo, da si jih preplezal v čim manj poskusih, tako da sem res vesela in zelo zadovoljna s svojo formo. Mislim, da je to res neverjetno, sploh si ne morem predstavljati, kaj sem dosegla na azijski turneji. Za cilj sem si zadala, da zmagam eno tekmo v balvanih, zdaj sem zmagala že dvakrat in imam še ene stopničke in vsa finala. Sem res zadovoljna, ne bi mogla biti bolj zadovoljna od tega," je bila presrečna Garnbretova.

"Ko pridemo domov, bom začela trenirati težavnost in se pripravljati na evropsko prvenstvo v težavnosti, ki bo konec junija v Campitello di Fassu v Italiji. Glede na formo v težavnosti se bom odločala o tem, ali se bom udeležila balvanske tekme v Vailu, Navi Mumbai pa bom zanesljivo izpustila. Seveda je vse skupaj zelo naporno zaradi potovanj. Balvani mi isto pomenijo kot težavnost. Sem zelo vesela, da sem druga v skupnem seštevku balvanov in upam, da bom tudi v Münchnu, kjer se bo sezona svetovnega pokala v balvanih končala z evropskim prvenstvom, ostala na stopničkah," je načrte razkrila Garnbretova.

Športne plezalce in plezalke po azijski turneji čaka več kot mesec premora. Naslednja postaja svetovnega pokala bo 9. in 10. junija balvanska tekma v Vailu v zvezni državi Kolorado. Vmes bo 19. in 20. maja karavana, oziroma vsaj njen del, prišla tudi v Slovenijo, ko bo v plezalnem centru v Kopru s kvalifikacijami in na Kongresnem trgu v Ljubljani s polfinalom in finalom potekal dogodek za promocijo balvanskega plezanja, tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana z nagradnim skladom 14.000 evrov.