Luka Potočar je bil najboljši v polfinalu. Foto: Luka Fonda
Luka Potočar je bil najboljši v polfinalu. Foto: Luka Fonda

Na Škotskem se je zmage veselila Japonka Aj Mori, druga je bila Janja Garnbret, tretja pa Chaehyun Seo, ki bi edina lahko v skupnem seštevku prehitela Slovenko.

Korošica je bila najboljša že v letih 2016, 2017, 2018 in 2021. Desetkrat je svetovni pokal osvojila le še Francozinja Sandrine Levet.

"Sem izjemno vesela, da mi je uspelo letos dodati še eno skupno zmago v težavnosti. Evropsko prvenstvo je bil moj največji cilj sezone. To, da sem zmagala še skupni seštevek svetovnega pokala v težavnosti, pa je samo še pika na i, češnja na vrhu torte," je povedala Janja Garnbret.

Dvajsetletni Jeseničan je bil najboljši v polfinalu, v finalu pa je na zahtevni smeri splezal do drugega mesta. Boljši je bil le Američan Jesse Grupper, ki je osvojil vrh smeri, Luka Potočar pa je dosegel višino 31+.

Sorodna novica Šest slovenskih polfinalov v Edinburgu

Slovenec letos navdušuje s predstavami na tekmovalnih stenah. Po evropskem prvenstvu v Münchnu, kjer je osvojil srebro v težavnosti, je prejšnjo soboto na domači tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Kopru osvojil svojo prvo zmago na največjih tekmah. V Edinburgu pa je še tretjič zapored stopil na stopničke.

"Po prvi zmagi je bilo nekaj več pritiska, saj ne pričakujem samo jaz visokih mest, ampak tudi ostali, ker dobro vedo, česa sem zmožen," je povedal Potočar,

Po Edinburgu bo v težavnosti sledila le še tekma v Džakarti v Indoneziji od 24. do 26. septembra. Sezona se bo sklenila s prvo tekmo svetovnega pokala v novi olimpijski kombinaciji v Morioki na Japonskem od 20. do 22. oktobra.