Janja Šegel je bila s svojim nastopom zadovoljna. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Šegel je bila s svojim nastopom zadovoljna. Foto: www.alesfevzer.com

Šegel je v deveti predtekmovalni skupini zjutraj plavala 53,95 in končala na šestem mestu. 20-letna Korošica je za 16. mestom zaostala devet stotink, za državnim in osebnim rekordom, ki ga je odplavala v Kazanu na nedavnem EP-ju, pa za 28 stotink.

"Z današnjim plavanjem in rezultatom sem zelo zadovoljna. Nimam razloga, da bi bila razočarana. Začetek je bil zelo v redu, potem pa mi je malo zmanjkalo moči, ker so, kot sem povedala že včeraj, za mano res štirje naporni meseci tekmovanj in potovanj. Stotinke danes pač niso bile na moji strani. Pričakujem, da bom jutri na 100 m mešano odplavala dober rezultat, se približala osebnemu rekordu, kar tudi pomeni blizu državnemu rekordu, in upam, da bodo stotinke na moji strani," je za Plavalno zvezo Slovenije dejala Šegel. Zanjo bo nastop na 100 m mešano v soboto zadnji na prvenstvu.

Sorodna novica Katja Fain v finišu kot torpedo do 4. mesta na SP-ju!

Katja Fain je po četrtkovem četrtem mestu na 200 m prosto nastopila na 200 m delfin in s časom 2:10,30 zasedla sedmo mesto v svoji skupini za končno 22. mesto. Za osebnim in hkrati državnim rekordom z oktobrskega mitinga v Berlinu je zaostala 3,26 sekunde ter s tem končala nastope v Abu Dabiju.

"Slab nastop. Videti je, da se je Katja zadovoljila z nastopom na 200 prosto in se danes niti ni mogla dovolj zbrati," je bila po nastopu svoje varovanke in hčerke kratka trenerka Metka Sparavec Malenko.

Tjašo Vozel, tretjo slovensko predstavnico na SP-ju, čakata še nastopa na 100 m prsno v nedeljo ter 200 m prsno v torek na zadnji dan prvenstva.

Svetovni rekord Švedinj
Švedske plavalke Louise in Sophie Hansson, Sarah Sjoestroem in Monika Coleman so izenačile svetovni rekord ZDA iz leta 2018 1:42,38 na 4 x 50 m mešano in se veselile zlatega odličja. Srebro so osvojile Američanke in bron Nizozemke.

Svetovni rekorder Belorus Ilija Šimanovič je s 55,70 še enkrat več potrdil, da je letos nepremagljiv na 100 m prsno, čeprav je Italijan Nicolo Martinenghi zaostal vsega desetinko sekunde, Američan Nik Fink pa še sedem stotink več.

Zelo dober izid je ob zmagi na 100 m hrbtno s 55,20 Louise Hansson dosegla tudi na 100 m hrbtno, kjer je za vsega dve stotinki sekunde prehitela Kanadčanko Kylie Masse. Žensko tekmo na 50 m prsno je dobila Izraelka Anastasia Gorbenko, na 200 m delfin pa Kitajka Jufej Džang.
Med moškimi se je zlata na 100 m hrbtno veselil Američan Shaine Casas, v mešani štafeti so bili najhitrejši Kanadčani.

Sestri Hansson blesteli v štafeti 4 x 50 metrov