Jan in Luka Špik sta slavila med dvojnimi dvojci. Foto: www.veslaska-zveza.si
Jan in Luka Špik sta slavila med dvojnimi dvojci. Foto: www.veslaska-zveza.si
Žiga Pirih je slavil med skifisti. Foto: www.veslaska-zveza.si

Omenjena tekma je bila zanimiva tudi zaradi sestave posadk za sezono 2010, posebej za bližnji svetovni pokal na Bledu, saj bi prednost na domači tekmi bržkone dobila tista posadka, ki bi na Bledu močno izstopala. Tesen izid pa za selektorja Miloša Janšo pomeni, da bo končno odločitev o posadkah za uvodno tekmo svetovnega pokala, ki bo med 27. in 30. majem na Bledu, kar bo prva velika tekma na Gorenjskem po 21 letih, sprejel šele po regati čez 14 dni v Duisburgu.

Luka Špik: Veslanje bo treba še popraviti
"Še vedno nimava tistega pravega občutka. Imela sva visok tempo, a zavesljaj ni bil pravi," je po tekmi povedal Jan Špik. Starejši brat Luka je bil vendarle vesel napredka v zadnjih dneh: "Bilo je precej bolje kot v Zagrebu. Sama tekma danes ni bila slaba, seveda pa bo treba veslanje do svetovnega pokala še precej popraviti. Danes sva naredila tudi napako, saj sva že preveč vodila in zaradi tega tudi malce po nepotrebnem popustila."

Zupanu primanjkuje močnih dirk
Z nastopom je bil zadovoljen tudi Čop. "Posebej stresna je bila sobotna tekma v skifu, saj je bil zame blejski nastop prva primerjava v sezoni. Za danes sem vedel, da nama gre z Janezom dobro, seveda pa še nisva pripravljena do te mere, da bi nama uspelo v kritičnih trenutkih na sredini dirke pospeševati. Forma je v tem trenutku pač taka, pozna pa se tudi, da Janez še nima dovolj dirk v članski kategoriji," je povedal najtrofejnejši slovenski veslač, ki poudarja, da ga čaka letos še veliko dela, uvod v sezono, tudi svetovni pokal, pa bo zanj le pregled forme pred novembrskim vrhom na Novi Zelandiji.

Rozman v četvercu brez ne vidi več izzivov
V dvojnem dvojcu sta pričakovano zmago dosegla Rok Kolander in Miha Pirih, vnovič pa je bil na vodi le eden od "elitnih" dvojcev, saj Tomaž Pirih zaradi poškodbe hrbta ni tvegal in tudi v nedeljo ni nastopil. Zanimivejše je bilo zato vprašanje, kakšna so pričakovanja slovenskih veslačev v četvercu brez krmarja, posadki, ki je lani na svetovnem prvenstvu v Poznanju osvojila bronasto medaljo. Rok Rozman, ki se je poškodoval, je že pred sezono napovedal, da izzivov v četvercu brez krmarja ne vidi več.

Pirih slavil med skifisti
Žiga Pirih se je tokrat veselil zmage v okrnjeni konkurenci skifistov, Majda Jerman pa med skifistkami, čeprav je bila razlika v primerjavi z Mariborčanko Anjo Sešum tokrat občutno manjša kot v soboto. Dvojni četverec z bratom Špik, Urbanom Ulčarjem in Gregorjem Fistravcem je po pričakovanju dobil zadnjo tekmo 51. prvomajske regate, glede na dejstvo, da je manjkal elitni četverec brez krmarja, pa tekma tudi ni imela vsaj tistega vsakoletnega delnega prestižnega žara.