Jan Špik je bil najboljši med skifisti. Foto: Veslaška zveza Slovenije
Jan Špik je bil najboljši med skifisti. Foto: Veslaška zveza Slovenije
Jan Špik zmagal v enojcu na Bledu

Žal je na tekmi manjkal najboljši slovenski veslač Luka Špik, ki bo zaradi bolezni prihodnji teden najbrž izpustil tudi tekmo svetovnega pokala na olimpijski progi v Etonu.

Dobro sta na regati nastopila tudi Jernej Markovc in Gašper Fistravec, ki pa sta morala med dvojnimi dvojci v finišu za dve desetinki sekunde prepustiti drugo mesto posadki Avstrije, zmagala sta Madžara. Aleš Zupan in Jure Grace sta bila četrta.

Tretje mesto je osvojil tudi lahki skifist Matevž Malešič, zmagal je Hrvat Luka Radonić, v ženski konkurenci pa je bila Mariborčanka Anja Šešum tretja v finalu B. V nedeljo bodo slovenski veslači svoje nastope ponovili, v lahkem skifu pa se jim bo pridružil tudi Rajko Hrvat.

"Luka je očitno staknil nekakšno virozo in izgubil kar nekaj moči, zato v Veliko Britanijo ne bo potoval. Tam bomo tako zastopani le z dvojcem Markovc/Fistravec," je sporočil sekretar Veslaške zveze Slovenije Jernej Slivnik.

Že prihodnji teden slovenske veslače čaka nova težka tekma. Ena posadka bo nastopila na svetovnem pokalu v Etonu, kar štirje čolni - Jan Špik in Anja Šešum v skifu, Rajko Hrvat v lahkem skifu ter dvojni dvojec Zupan/Grace - pa na sredozemskih igrah v Turčiji.

Jan Špik zmagal v enojcu na Bledu