Saša Jengojan (desno) je sedem centimetrov višji (178:171) od Dejana Zavca, a kot pravi, to ne bo odločilno. Foto: BoBo
Saša Jengojan (desno) je sedem centimetrov višji (178:171) od Dejana Zavca, a kot pravi, to ne bo odločilno. Foto: BoBo

30-letni Jengojan se je s starši kot otrok preselil v Španijo, kjer se je začel resneje ukvarjati z boksom. Zadnja tri leta živi in trenira v Belgiji. V Gentu je lani oktobra po zmagi nad Brazilcem Andersonom Claytonom tudi osvojil šampionski pas.
Z glavo po zmago
"Dobro sem pripravljen. Videli bomo, kako se bo dvoboj razvijal, nato pa se bom sproti prilagajal. Boksal bom z glavo in zmagal," je v španščini napovedala Zver z vzhoda, kot je njegov vzdevek.
Pričakuje predčasen konec
Jengojan svojo največjo prednost vidi v tem, da vseskozi boksa v supervelterski kategoriji, medtem ko je Zavec vso kariero preživel kategorijo nižje. "Tu so udarci precej močnejši. Videli bomo, koliko bo Zavec vzdržal, mislim pa, da ne 12 rund. Pričakujem predčasen konec in nokavt v svojo korist," je samozavesten Jengojan, ki je 21 od svojih 31 profesionalnih zmag odločil z nokavtom. Izgubil je le enkrat.

Pripravljen na Zavčevo desnico
Kaj pa meni o Zavcu? "Edina njegova prednost je domač teren. Nevaren je tudi z desnico, a sem se nanjo dobro pripravil, tako da ga bom ustavil," je pojasnil Jengojan, čigar vzornik je Portoričan Miguel Angel Cotto.
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju od 21.50 naprej
Ali je Armenčeva samozavest upravičena, bo znano v soboto zvečer okoli 23. ure. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju se bo začel dobro uro prej.

Aleš Vozel, @vozela1