Samo Jeranko navdušuje s svojimi potopi. Foto: daanverhoeven.com
Samo Jeranko navdušuje s svojimi potopi. Foto: daanverhoeven.com

"Presenečen sem, s kakšno lahkoto opravljam potope čez magično globino stotih metrov. Veseli me, da med potopi uživam in da ne hodim po robu. Ob takšnih trenutkih je ves trud poplačan! Prepričan pa sem, da lahko v prihodnje dosežem še veliko več," je nastop podoživel Jeranko, ki je rekordno globino dosegel v 105 sekundah, celoten potop pa je trajal tri minute in tri sekunde.

Tekmovanje je le v disciplinah, kjer morajo potapljači napovedano globino doseči na dah, brez dodatnih uteži in naprav za vrnitev na površino. Jeranko tako ni izboljšal le rekorda v disciplini s plavutjo, temveč je postal tudi najgloblji slovenski prosti potapljač vseh časov. Njegov rekord ima posebno težo, saj je bil dosežen v tekmovalni disciplini, kjer za potop ni dovoljeno uporabljati dodatnih uteži. Nasprotno se je meter manj pred meseci potopil Jure Daić, a je pri tem uporabljal dodatne uteži, ki jih je na dnu odvrgel.

Jeranko je pred zadnjim dnevom tekmovanja v vodstvu tudi v skupnem seštevku tekmovanja, v disciplini s plavutjo je drugi, brez nje pa je tretji.