Andraž Jereb je hitro končal boje na svetovnem prvenstvu. Foto: Reuters
Andraž Jereb je hitro končal boje na svetovnem prvenstvu. Foto: Reuters
Andraž Jereb SP končal v drugem krogu

Po uvodni zmagi nad Bekturjem Rismambetovom iz Kirgizistana je moral v drugem dvoboju priznati premoč šestemu nosilcu, Britancu Colinu Oatsu.

Jereb je v prvi borbi sprva izgubil, a je takojšen naknadni posnetek pokazal, da je Kirgizistanec v zadnjih desetih sekundah kljub prednosti napravil napako za izključitev. Nato se je za previsoko oviro pokazal Oates, bronasti z evropskega prvenstva 2011, ki je zmagal s prednostjo zgolj dveh kazni. Sodniki so borca na polovici borbe po kaznih izenačili, nato pa Britancu kazen odvzeli in jo kot drugo prisodili Jerebu.

"Že prva borba je bila zelo težka, Kirgizistanec je bil zelo dobro pripravljen, nisem mogel priti do svojega napada, zato je tudi povedel, nato pa je naredil napako in sem, tudi malo po sreči, zmagal. V drugem krogu sem naletel na šestega nosilca Oatesa. Z njim sem se že boril na pripravah in pred dvema letoma na Reki, takrat me je tudi premagal. A danes sem se mu bolje upiral. Taktika, ki sva jo s trenerjem zastavila, je bila prava. Videlo se je, da me ni mogel kar tako ugnati. A izgubil sem, tako da zaključujem nastope," je dejal Jereb.

V sredo bo v dvorani Alau edini slovenski dvojni nastop, Rok Drakšič se bo med kar 76 borci meril v kategoriji do 73 kilogramov, med borkami do 57 kilogramov pa bo nastopila bronasta s svetovnega prvenstva 2013 v Riu de Janeiru Vlora Beđeti.

V četrtek bo nastopila Tina Trstenjak, v petek pa bo slovenske nastope sklenila Ana Velenšek.

Andraž Jereb SP končal v drugem krogu