Patsi so tokrat prišli do zmage na račun sicer kritizirane obrambe. Rob Ninkovich je v podaljšku takole podrl Marka Sancheza. Foto: Reuters
Patsi so tokrat prišli do zmage na račun sicer kritizirane obrambe. Rob Ninkovich je v podaljšku takole podrl Marka Sancheza. Foto: Reuters
Robert Griffin III in Eli Manning
Eli Manning je trenutni 'gospodar' divizije NFC vzhod, a Washington se z RGIII nima česa bati. Foto: Reuters
Joe Flacco safety
Houston je svojo zbirko točk začel s safteyjem, ko so podrli gostujočega podajalca Joea Flacca. Ta ni imel svojega dne, saj je zgrešil vseh sedem podaj, ki so bile dolge vsaj 10 jardov. Foto: Reuters
Adrian Peterson
Eno izmed presenečenj sezone je Minnesota, saj ima odlično razmerje zmag 5-2. Domači tekač Adrian Peterson je pridobil 153 jardov, kar je njegov rekord sezone. Cardinalsi so po brezmadežnem začetku sezone (4-0) izgubili tretjič zapored. Foto: Reuters

Tekma je ponudila veliko akcije, prvi so ton dvoboju dali Jetsi, ki so povedli v 7. minuti prek tekača Shonna Greena (7:0). Gostitelji so jim vrnili že 12 sekund pozneje, ko je Devin McCourty 104 jarde dolg "kickoff return" pretvoril v sedem točk. S tem so Patsi prevzeli pobudo, saj sta točke dosegla še napad (TD Roba Gronkowskega) in obramba (safety po izgubljeni žogi Marka Sancheza).

Jetsi v zadnji četrtini izničili 10 točk zaostanka
Ko se je Gronkowski ob koncu tretje četrtine prvič v sezoni veselil še drugega zadetka (23:13), je vse kazalo, da je odločitev o zmagovalcu padla. Dustin Keller je 5:44 pred koncem ujel podajo za zadetek, Patsi pa so nato z enim samim prvim poskusom morali vrniti žogo že po minuti in pol. Jetsi so v dveh minutah prišli do izenačenja, ko je Nick Folk zadel prosti strel, dolg 43 jardov.

Končalo se je po izgubljeni žogi Sancheza
Sledila je velika napaka domače ekipe, ki je pri vračanju žoge izgubila posest. Jetsi so se 121 sekund pred koncem tako znašli le 18 jardov pred končno cono, a niso izkoristili darila. V treh poskusih so zapravili sedem jardov in se morali še drugič zapored zadovoljiti s tremi točkami, spet z razdalje 43 jardov. Patsi so imeli na voljo dobro minuto in pol, po izteku časa je Stephen Gostowski zadel (še en) 43 jardov dolg strel za izenačenje. V dodatku so imeli prvi napad Patsi, Gostowski je zadel z 48 jardov. Na drugi strani pa je Sanchez izgubil žogo in tekma je bila končana.

Manning odgovoril na izziv po imenu RGIII
V še enem divizijskem derbiju so NY Giantsi ugnali Washington s 27:23. Po treh četrtinah je bilo 13:13. V zadnjem delu tekme je gostitelje popeljal v vodstvo Ahmad Bradshaw (20:13). Redskinsi so se najprej približali po prostem strelu Kaia Forbatha, minuto in pol pred koncem pa je dinamični novinec RGIII v končno cono poslal Santano Mossa (20:23). A zadnja velika poteza je pripadla Giantsom in Eliju Manningu s 77 jardov dolgo podajo za zadetek Victorja Cruza.

Houston pomendral Baltimore
V težko pričakovanem obračunu ekip z enim samim porazom se je Houston znesel nad Baltimorom s 43:13. Matt Shaub (256 jardov) je vrgel dve podaji za zadetek, dvakrat pa je po tleh v končno cono zakorakal Arian Foster (skupaj 98 jardov). Pri Ravensih so bili veseli le vrnitve obrambnega igralca Terrella Suggsa. V lov na divizijsko zmago v AFC sever se je vrnil Pittsburgh, ki je v gosteh premagal Cincinnati s 24:17.

Rodgers spet para nasprotne obrambe
Ogrel se je napadalni stroj Green Baya, ki je v gosteh ugnal St. Louis s 30:20, s čimer imajo Packersi prvič v sezoni več zmag kot porazov (4-3). Aaron Rodgers je na prvih treh tekmah skupaj vrgel le 5 podaj za zadetek, na zadnjih štirih pa kar 16. Tokrat je v končno cono poslal tri žoge, ob odličnem izkoristku podaj (30/37) je na koncu zbral 342 jardov.

Liga NFL, 7. teden:
SAN FRANCISCO - SEATTLE 13:6
BUFFALO - TENNESSEE 34:35
INDIANAPOLIS - CLEVELAND 17:13
ST. LOUIS - GREEN BAY 20:30
MINNESOTA - ARIZONA 21:14
NY GIANTS - WASHINGTON 27:23
TAMPA BAY - NEW ORLEANS 28:35
CAROLINA - DALLAS 14:19
HOUSTON - BALTIMORE 43:13
OAKLAND - JACKSONVILLE 26:23 (podaljšek)
NEW ENGLAND - NY JETS 29:26 (podaljšek)
CINCINNATI - PITTSBURGH 17:24

Ponedeljek:
CHICAGO - DETROIT

Prosti:
ATLANTA, DENVER, KANSAS CITY, MIAMI, PHILADELPHIA, SAN DIEGO

Lestvice, Konferenca AFC

Vzhod: New England (4-3), Miami (3-3), NY Jets, Buffalo (3-4)
Sever: Baltimore (5-2), Pittsburgh (3-3), Cincinnati (3-4), Cleveland (1-6)
Jug: Houston (6-1), Indianapolis (3-3), Tennessee (3-4), Jacksonville (1-5)
Zahod: Denver, San Diego (3-3), Oakland (2-4), Kansas City (1-5)

Konferenca NFC

Vzhod: NY Giants (5-2), Philadelphia, Dallas (3-3), Washington (3-4)
Sever: Chicago (4-1), Minnesota (5-2), Green Bay (4-3), Detroit (2-3)
Jug: Atlanta (6-0), New Orleans, Tampa Bay (2-4), Carolina (1-5)
Zahod: San Francisco (5-2), Arizona, Seattle (4-3), St. Louis (3-4)