Darko Jorgić je v odločilnem sedmem nizu vodil s 7:3 in 9:5, a na koncu doživel grenak poraz in obstal v osmini finala. Foto: worldtabletennis.com
Darko Jorgić je v odločilnem sedmem nizu vodil s 7:3 in 9:5, a na koncu doživel grenak poraz in obstal v osmini finala. Foto: worldtabletennis.com

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je dobil zadnje štiri medsebojne dvoboje s Švedom, a tudi tretji letošnji obračun je bil izredno tesen, da bolj skorajda ne bi mogel biti.

Jorgić je sicer imel skozi večino dvoboja rahlo pobudo, vodil v nizih z 1:0 in 2:1. Takrat je Anton Källberg zaporedoma osvojil dva niza in prisilil Slovenca k napadalnejši igri. Jorgić je izsilil odločilno sedmo igro, v kateri je znova bolje začel, vodil še z 9:5, nato pa se je zapletlo.

Ob 10:8 je zapravil dve zaporedni žogi za preboj v četrtfinale, tretjo pa pri izidu 11:10, nato je Källberg nanizal tri točke in premagal Jorgića.

Branilec srebrne kolajne s prvenstva leta 2022 v Münchnu je v drugem krogu s 4:1 (7, 4, 9, -8, 10) premagal Norvežana Borgarja Hauga, s čimer je Hrastničan izpolnil osnovni cilj – uvrstiti se med 16 najboljših na prvenstvu stare celine.

Dvojica Hribar/Kožul izpadla brez dobljenega niza

Peter Hribar in Deni Kožul sta v četrtfinalu moških dvojic na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Linzu naletela na previsoko oviro. Tekmeca sta bila Avstrijec Maciej Kolodziejczyk in Moldavec Vladislav Ursu, ki nista oddala niza in sta slavila s 3:0.

Peter Hribar in Deni Kožul. Foto: NTZS
Peter Hribar in Deni Kožul. Foto: NTZS

Slovenca sta v osmini finala moških dvojic s 3:2 premagala francosko dvojico Florian Bourrassaud in Esteban Dorr, ki sta na svetovni lestvici na 12. mestu med dvojicami. Z velikimi načrti sta krenila v današnji četrtfinalni boj, a avstrijsko-moldavska naveza ni pokazala prevelikih slabosti ter prepričljivo odpravila slovensko kombinacijo, in sicer brez oddanega niza s 3:0 (9, 14, 10). Par Kolodziejczyk/Ursu je bil predtem v Linzu v dvojicah že usoden za Jorgića in njegovega partnerja v dvojicah.

"V prvem nizu sva naredila preveč tehničnih napak, ki se na tej ravni ne smejo dogajati, predvsem tu mislim na vračanje servisa, takšne male stvari odločajo. Podobno je bilo v končnici drugega niza, tako da je zelo grenak priokus, kajti prav lahko bi povedla z 2:0 v nizih. Kot rečeno, odločale so male stvari, ki so večinoma tehnične, ki jih je treba odpraviti na treningih, da lahko premagaš tako kakovostna igralca. Če sem z dvojicami vseeno lahko zadovoljen, kjer nisem igral slabo, sem razočaran s posamičnim turnirjem," je po porazu dejal Kožul.


EP 2024, Linz

Osmina finala (M):

Jorgić – KÄLLBERG 3:4 (12:10, 5:11, 11:8, 11:13, 7:11, 11:9, 11:13)