Darko Jorgić. Foto: Reuters
Darko Jorgić. Foto: Reuters

V prvem krogu turnirja je Slovenec, sicer drugi nosilec, po hudem boju s 3:2 premagal Japonca Rjoičija Jošijamo, 112. igralca s svetovne lestvice.

"Vedno je težko igrati z igralci, ki jih ne poznaš, saj vsi 'tolčejo' po žogicah in nimajo česa izgubiti. To se je pokazalo tudi danes. Vsekakor sem šel v dvoboj malce v krču, nisem vedel, kaj pričakovati, so pa razmere precej težke," je povedal Jorgić.

Dodal je: "V dvorani je veliko vlage, precej hladno je, saj je v Peruju zima in je drugače igrati kot v Evropi. Vendar sem vedel, da bodo takšni pogoji, vedel sem tudi, da me bodo vsi napadali, ker sem nosilec. Na koncu je najpomembneje, da sem zmagal," je po uvodnem krogu za namiznoteniško zvezo dejal prvi slovenski lopar.

V naslednjem krogu z Dorrom
26-letni Slovenec, ki na svetovni lestvici zaseda 19. mesto, se bo po uspešnem uvodnem nastopu v naslednjem krogu pomeril z Estebanom Dorrom, 129. igralcem sveta. Francoz je v prvem krogu gladko, s 3:0 premagal komaj 16-letnega domačina Gonzala Vero, ki si je nastop na glavnem turnirju priigral s kvalifikacijami. "Z Dorrom sem igral v ligi prvakov. Ni bil lahek obračun, ampak pri njem vsaj vem, kaj lahko pričakujem, medtem ko pri Japoncu tega nisem vedel, vsi pa vemo, kaj Azija pomeni v namiznem tenisu," pa je o naslednjem tekmecu dejal Hrastničan.