Šesti nosilec turnirja Darko Jorgić je trenutno 23. igralec na svetovni lestvici. Foto: www.alesfevzer.com
Šesti nosilec turnirja Darko Jorgić je trenutno 23. igralec na svetovni lestvici. Foto: www.alesfevzer.com

Jorgić proti 37. igralcu sveta ni imel večjih težav, nizi so se končali na 9, 3, -5 in 5. V četrtfinalu se bo v soboto ob 14.30 (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju) pomeril s Kitajcem Čihaom Žujem (123. na lestvici ITTF), ki je bil s 3:1 (4, 11, -12, 9) boljši od Japonca Juta Kizukurija (201.). Če se bo uvrstil v polfinale, bo igral ob 18.30, prav tako s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

"Nisva vam ponudila nekega posebnega užitka v tem dvoboju. Očitno niti on, kaj šele jaz nisva bila najbolj razpoložena za igro. Zame je najpomembneje, da sem med osem. Želel sem si igrati v domači dvorani tudi v soboto," je dejal Hrastničan.

23-letnik je prvi turnir v dvorani Tri lilije izpustil, takoj ob vrnitvi na domač teren pa navdušil. V četrtek je v 1. krogu v zadnjih dveh nizih prvemu nosilcu kvalifikacij Francozu Canu Akkuzuju dopustil le devet točk.

Tokić: Močan je, res je zelo dober

40-letni Tokić se je tako kot na prvem turnirju prejšnji teden moral posloviti po dvoboju proti sedmemu igralcu sveta. Nizi so se končali na 9, 10 in 3. V prvem nizu je Novogoričan držal korak do izenačenja na 9:9, v drugem je celo povedel z 10:8, a je Lin niz sklenil s štirimi zaporednimi točkami. V zadnjem nizu je bil Tokić, 65. na svetovni lestvici, nemočen. Prejšnji teden je Kitajcu odvzel en niz.

"Močan je, res je zelo dober, očitno ga pripravljajo za naslednje olimpijske igre. Potem ko je zgodaj končal prvi turnir, ga je očitno to podžgalo, da je zdaj precej previdnejši. Tudi za Kitajce je po dolgi odsotnosti igranje z nami iz Evrope nov izziv," je povedal slovenski veteran.

Nemki premočni za slovensko dvojico Stražar-Paulin

Katarina Stražar in Lea Paulin sta nastope v Laškem med dvojicami končali v četrtfinalu. Potem ko sta v četrtek premagali švedski par za preboj v četrtfinale, sta tokrat klonili pred ekipnima evropskima prvakinjama iz Cluja. Nemki Sabine Winter in Nina Mittelheim sta zmagali s 3:1.

Stražar in Paulin sta nemški dvojici odščipnili niz, ko sta po dveh poskrbeli za izenačenje na 1:1, nato pa sta Winter in Mittelheim zanesljivo dobili naslednja dva niza in zmagali s 3:1 (11, -7, 1, 5). To je bil obenem zadnji slovenski ženski namiznoteniški nastop na mednarodnem prizorišču letos, saj Slovenk na bližnjem svetovnem prvenstvu v ZDA ne bo.

Jorgić zanesljivo v četrtfinale v Laškem