Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Že v uvodnem nizu večernega dvoboja v četrtfinalu Jorgić ni bil pravi. V drugem je imel vajeti igre v svojih rokah. Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem je imel Šved tri zaključne žogice za vodstvo z 2:1, vse tri je Jorgić ubranil, ne pa tudi četrte, čeprav je imel tudi sam nekaj lepih priložnosti, da pride do zaključne žogice.

V četrtem nizu je Moregardh povedel z 9:4, Jorgić se mu je s tremi zaporednimi točkami še približal na dve točki zaostanka. Na koncu je bil Šved boljši s 3:1 (-5, 7, -12, -7).

"Res je škoda poraza s Trulsom Moregardhom. Žal sem vso energijo porabil proti Bollu in nisem mogel pokazati vsega, kar znam. Lahko rečem, da je bil to slab obračun, vsekakor slabši, kot sva ga med sabo že igrala. Preprosto se nisem dobro počutil v igri, zato je Moregard lahko kontroliral igro, ki mu odgovarja," je v izjavi za Namiznoteniško zvezo Slovenije dejal Jorgić.

"Če potegnem črto čez turnir, lahko rečem, da sem proti Achantu in Bollu prikazal igro na visoki ravni, to pa je tisto, kar me navdaja z optimizmom, saj v zadnjem času na turnirjih WTT Contender nisem ravno blestel," je še turnir ocenil Hrastničan.

V osmini finala je Jorgić znova ugnal Tima Bolla. Zmagal je s 3:1 (9, -6, 5, 9.). Hrastničan niza zmage nad Nemcem. Jorgić, osmi igralec sveta, je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je je s 3:0 (10, 7, 11) ugnal Indijca Sharatha Kamala Achanto.

Po dolgem času se na turnirju pojavljajo tudi najboljši kitajski igralci, manjka le prvi igralec sveta Fan Žedong, sta pa zato prva dva nosilca drugi in tretji igralec sveta Ma Long in Liang Džingkun. Oba sta se uvrstila v četrtfinale.