Katja Kadič je v Vailu s petim mestom poskrbela za svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Foto: www.alesfevzer.com
Katja Kadič je v Vailu s petim mestom poskrbela za svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Garnbret
Večji del slovenske reprezentance v športnem plezanju na čelu z Janjo Garnbret se bo po Vailu že odpravil v Italijo, kjer se bo konec meseca v Dolomitih v kraju Campitello di Fassa začel prvi vrhunec - evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju. Foto: BoBo

Janja Garnbret in Jernej Kruder sta se uvrstila tik za finalom, na sedmo in osmo mesto. Garnbretovo, ki se prvič v tej sezoni ni uvrstila v finale, in Krudra so malenkosti ločile od napredovanja v zadnji krog tekmovanja. Četrti Slovenec na tekmi, Domen Škofic, je svoj nastop končal v kvalifikacijah na 29. mestu.

Še tretjo zmago v tej sezoni je dosegla Britanka Shauna Coxsey, drugo in tretje mesto sta zasedli Japonki Akijo Noguči in Miho Nonaka, pred na tekmi najboljšo Slovenko se je uvrstila še Američanka Alex Puccio, šesterico finalistk pa je sklenila Švicarka Petra Klingler.

Pri moških je zmagal Južni Korejec Jongvon Čon, japonska plezalca Meiči Narasaki in Jošijuki Ogata sta zasedla drugo in tretje mesto, Rus Aleksej Rubcov je bil četrti, tudi peto in šesto mesto sta zasedla Japonca, Kokoro Fudži in Keita Vatabe.

Garnbretova zaostaja za 65 točk
Po petih tekmah v seštevku svetovnega pokala v balvanih vodi Britanka Coxseyjeva (435 točk), visoko, na drugem mestu, je še naprej Garnbretova (370 točk), ki je dvakrat zmagala in ima eno zmago manj od vodilne Britanke. 18-letna Korošica za Coxseyjevo zaostaja za 65 točk. Na osmem mestu skupno je Kadičeva (154 točk), ki se je v Vailu prvič v tej sezoni svetovnega pokala prebila v finale najboljše šesterice.

Vodilni balvanski plezalec v moški konkurenci je Japonec Vatabe (332 točk), drugi je Čon (326 točk), tretji Rubcov (307 točk). Najboljši Slovenec Kruder (163 točk), ki je bil v tej sezoni enkrat na stopničkah s tretjim mestom, je sedmi.