Jernej Župančič Regent je v Mantovi stopil na najvišjo stopničko. Foto: STA
Jernej Župančič Regent je v Mantovi stopil na najvišjo stopničko. Foto: STA
Andrea Facchin in Antonio Massimilian Scaduto
Bronasta olimpijca Andrea Facchin in Antonio Massimilian Scaduto sta bila nemočna proti Slovenskima asoma. Foto: EPA

Pri trojni kajakaški zmagi Slovenije so na oder za zmagovalce stopili najboljši Jernej Župančič Regent, družbo sta mu delala še drugouvrščeni Rok Kuk in tretji Jošt Zakrajšek. Kuk in Lovro Leban sta bila najboljša tudi v K-2.

Konkurenca je bila dobra
"Cela ekipa je tu dobro nastopila. Kljub temu, da ni bilo nekaterih italijanskih tekmovalcev, je bila konkurenca dobra in smo lahko zadovoljni," je dejal Župančič in dodal: "Tudi sam sem gotovo bolje pripravljen kot lani v tem času."

Premagala sta bronasta olimpijca
Odlični uvrstitvi Kuka in Lebana sta dokaz za velik napredek v sprintu, saj sta med drugimi premagala tudi dobitnika bronaste kolajne z olimpijskih iger v Pekingu Italijana Andreo Facchina in Antonia Massimiliana Scaduta. "Čeprav letos še nisva veliko trenirala v K-2, je bil to odličen test in pokazatelj, da smo na pravi poti. Pravi test pa bo 8. in 9. maja v Vichyju na tekmi svetovnega pokala, ko bo že vidno, kam dejansko sodimo," je bil po tekmi vidno zadovoljen Kuk.

"Pozna se velik napredek!"
Direktor slovenskih reprezentanc Andrej Jelenc je seveda zelo zadovoljen. "Kot ekipa smo tu res dobro delovali. Pozna se velik napredek od lani, obrestuje se delo z nemškim strokovnjakom Ingolfom Beutlom," je dejal po lepem uspehu.

Vodstvo se sicer še ni odločilo, koga bo poslalo na prvo tekmo svetovnega pokala, po Jelenčevih besedah pa naj bi bili najverjetnejši kandidati Špela Ponomarenko, Župančič Regent, Zakrajšek, Žnidarčič, Legan in Kuk (nastopila bosta v K-2).