Bronasta medalja je njihova! Foto: Nina Jelenc
Bronasta medalja je njihova! Foto: Nina Jelenc

Brežičanka in Ljubljančanki so s štirimi kazenskimi sekundami za zmagovalkami zaostale za devet sekund. Najboljše so bile Čehinje Bara Galuškova, Marketa Hojdova in Klara Mrazkova, ki so s progo opravile brez večjih napak in dotikov. Na drugo mesto so se s štirimi kazenskimi sekundami in nekaj več kot petimi sekundami in pol zaostanka uvrstile Britanke Anna Kontchakov, Zoe Blythe - Shields in Sofia Alfer.

Ekipa kajakašev do 23 let, za katero so veslali Lan Tominc, Jan Ločnikar in Ulan Valant, je zasedla sedmo mesto. Zmagali so Britanci Sam Leaver, Ben Haylett in Jonny Dickson, drugi so bili Francozi, tretji pa Italijani.

V konkurenci kajakašic do 23 let so slovenske slalomistke Eva Alina Hočevar, Sara Belingar in Ema Lampič zasedle osmo mesto. Zmagale so Francozinje Emma Vuitton, Eva Pietracha in Ilona Martin Laemle, druge so bile Nemke, tretje pa Čehinje.

Na startu tokrat ni bilo slovenske ekipe kajakašev mladincev, saj se je na posamični tekmi poškodoval Tjaš Velikonja. Tudi tu je zmaga odšla v Francijo, drugi so bili Čehi, tretji pa Nemci.

Že dopoldne so na Visli potekale posamične kvalifikacije kajakašic in kajakašev do 18 in 23 let, kjer so v naslednjo fazo tekmovanja napredovali vsi današnji udeleženci kvalifikacij, v polfinalu bo manjkal le poškodovani Tjaš Velikonja.

Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Žiga Lin Hočevar, ki je bil najboljši v kvalifikacijah kajakašev mladincev.

V petek se prvenstvo nadaljuje s kvalifikacijami kanuistk in kanuistov v mladinski konkurenci in med mlajšimi člani, ekipnimi tekmami v kanuju ter posamično tekmo v kajakaškem krosu.