Dvoboj Calcita in Slovana je bil ves čas izenačen, na koncu je bilo 10:10. Foto: Timotej Erce
Dvoboj Calcita in Slovana je bil ves čas izenačen, na koncu je bilo 10:10. Foto: Timotej Erce

Ljubljančani so slabih pet minut pred koncem tekme z golom Stefanovića povedli z 10:9, Bergant pa je že v naslednjem napadu poskrbel za izenačenje. Obe ekipi sta imeli še nekaj priložnosti, da bi zatresli mrežo nasprotnika, vendar sta se izkazala oba vratarja Gašper Žurbi (Calcit Water Polo) in Roko Lazić (Ljubljana Slovan).

Da je bila tekma zelo izenačena, kažejo tudi posamezne četrtine: 3:3, 3:2, 2:3, 2:2. Prvi strelec Calcita je bil Aleksander Cerar s tremi zadetki, pri Slovanu pa je štiri gole dosegel Igor Cuomo.

"Osvojili smo pomembno točko, fantje so igrali požrtvovalno. Tekma je bila težka od začetka do konca. Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti ob koncu, lahko bi zmagala katera koli ekipa," je povedal trener kamniške ekipe Gašper Šenica, trener Ljubljane Slovana Jure Škof pa je poudaril, da od finalne pokalne tekme (pokal so decembra dvignili vaterpolisti Triglava) njegovi varovanci niso dobro trenirali.

"To se nam je danes poznalo. Proti takšni ekipi, kot je Calcit Water Polo, mora delati tudi glava, mi pa smo se podredili njihovemu načinu igranja. Slabo smo igrali v vseh segmentih, prav tako ni bilo tistega žara, kot je bil na turnirju AWL."

Prvič so v slovenskem prvenstvu tekmo spremljali z elektronskim zapisnikom, kar bo v prihodnji sezoni obvezno. Rezultate je bilo mogoče v živo spremljati tudi na največjem vaterpolskem spletnem portalu na svetu.

Triglav, ki velja za prvega favorita DP-ja, bo sezono začel prihodnjo soboto (14. januarja) s tekmo v gosteh proti Ljubljani Slovanu. V letošnjem prvenstvu poleg omenjenih treh ekip sodelujeta še Branik Maribor in Grafist Koper. Sistem tekmovanja ostaja nespremenjen: po dvokrožnem sistemu sledi polfinale na dve zmagi in finale na tri dobljene tekme.

Prvenstvo se bo končalo najpozneje na začetku junija, saj nato sledijo priprave članske reprezentance na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.