Jevgenija Kanajeva je razred zase na SP-ju v Moskvi. Foto: EPA
Jevgenija Kanajeva je razred zase na SP-ju v Moskvi. Foto: EPA
Ruske rimtičarke blestele na domačih tleh

S trakom je bila najboljša njena rojakinja Darja Dmitrijeva. Rusinje so pričakovano osvojile ekipni naslov pred Belorusinjami in Azerbajdžankami, Slovenke so bile 30.

Slovenske reprezentantke so tako končale nastope na letošnjem SP-ju. Tjaša Šeme je vse svoje štiri sestave opravila brez večjih napak in povedala, da je z nastopi zelo zadovoljna, nekoliko manj z dosežki. Končno 43. mesto v konkurenci 148 telovadk je manj od njenih želja, a vseeno napredek z lanskega SP-ja na Japonskem.

Druge slovenske ritmičarke so za Šemetovo precej zaostale. 15-letna Evita Pšeničny je svoj prvenec na članskih tekmovanjih opravila po pričakovanjih in vse tri sestave naredila brez velikih napak. Pia Arhar, ki je nastopila s štirimi vajami, z izjemo nastopa s trakom ni imela velikih težav in je pokazala dobre predstave. Telovadki sta zasedli 108. oziroma 110. mesto, na prvenstvu pa je danes le s trakom nastopila tudi Gruša Kočica, ki je bila z le eno sestavo 148.

Prvenstvo se bo v olimpijskem športnem kompleksu v Moskvi nadaljevalo s tekmovanjem v finalu mnogoboja in v skupinskih sestavah.

Ruske rimtičarke blestele na domačih tleh