Rajko Hrvat bo eden od šesterice slovenskih čolnov v Zagrebu. Foto: www.alesfevzer.com
Rajko Hrvat bo eden od šesterice slovenskih čolnov v Zagrebu. Foto: www.alesfevzer.com

Med enojci se bodo za nastop na olimpijskih kvalifikacijah bojevali Izolčan Rajko Hrvat, Blejec Miha Aljančič in Ljubljančan Filip Matej Pfeifer. V dvojcu brez krmarja bosta nastopila Jaka Čas in Nik Krebs (Dravske elektrarne Maribor), med lahkimi veslači pa Jaka Malešič (Ljubljanica) in Nina Kostanjšek (Argo Izola).

Enojci po polfinale ...
"Rajko Hrvat bo tokrat nastopal med 'težkimi' veslači, saj bomo tekmo izkoristili kot kvalifikacijsko za luzernske kvalifikacije. Imamo tri čolne, saj smo po skupnih pripravah na Bledu reprezentanci priključili Miho Aljančiča," je o izboru potnikov za regato na Rdečem jezeru povedal selektor slovenskih reprezentanc Jan Ilar, ki od enojcev pričakuje boj za polfinale.

... Dvojec pa finale
Selektor največ pričakuje od mariborskega dvojca brez krmarja: "Opravila sta kakovostne priprave z bratoma Sinković (olimpijska prvaka iz Ria, op. a.). Glede na prijave je cilj za njiju nastop v finalu." Pri obeh lahkih veslačih gre predvsem za test v eliti, oba pa ob dobrem dnevu lahko tudi presenetita z nastopom.