Peter Kauzer sodi v svetovni vrh, toda pogosto mu sreča obrne hrbet. Foto: MMC RTV SLO
Peter Kauzer sodi v svetovni vrh, toda pogosto mu sreča obrne hrbet. Foto: MMC RTV SLO

Bratislava bo med 3. in 6. junijem gostila evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Na njem bo nastopilo 11 slovenskih čolnov. Slovenska reprezentanca od prvenstva stare celine veliko pričakuje zlasti zaradi kajakaša Petra Kauzerja, svetovnega prvaka iz lanskega leta.

"Raketi iz Hrastnika" se je ob olimpijskem zlatu v zbirki kolajn doslej izmikal prav naslov evropskega prvaka. Dvakrat je bil drugi, tokrat pa je odločen, da stopi povsem na vrh. "Na EP grem z željo zmagati, tako kot grem na vsako tekmo. Počutim se dobro. Zelo se že veselim tega prvesntva, ker mi je proga zelo všeč, uživam na njej in v veslanju," je povedal Kauzer, ki je odlično formo pokazal tudi na izbirnih tekmah, kjer je nizal najboljše čase.

Ob Kauzerju bosta med kajakaši nastopila še Dejan Kralj in Jure Meglič, ki prav tako lahko posežeta visoko, velike apetite pa ima trojica tudi v ekipni konkurenci, kjer je pred leti že kraljevala in trikrat zapored osvojila naslov evropskih prvakov.

Med kanuisti bodo tekmovali Benjamin Savšek, debitant Anže Berčič in veteran Simon Hočevar. "Seveda imam cilj priti do kolajne, ampak če pride do napake, si lahko hitro precej zadaj. Vsi tekmovalci smo zelo izenačeni. Ne vem, če bi si upal napovedati kolajno, ampak želja po njej je zelo velika," pravi prvi slovenski adut Savšek.

Pri kajakašicah bo delegacija nekoliko okrnjena, saj bo Eva Terčelj prvenstvo zaradi šolskih obveznosti izpustila. Tako bosta Urša Kragelj in Nina Mozetič nastopili le v posamični konkurenci, kjer finale vsaj eni izmed njiju ne bi smel uiti.

Pri dvojcih bosta breme glavnega slovenskega orožja nosila bronasta z lanskega SP-ja Sašo Taljat in Luka Božič, ki pravita, da sta fizično dobro pripravljena, tehnično pa malo manj.