Peter Kauzer je osvojil vse kar se je osvojiti da, manjka mu le še olimpijska medalja. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer je osvojil vse kar se je osvojiti da, manjka mu le še olimpijska medalja. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer
Peter Kauzer je bil znova odličen. Foto: BoBo

Kauzer je zaostal le za zmagovalcem, Čehom Vavrincem Hradilkom, in drugouvrščenim Italijanom Danielejem Molmentijem. Za prvim mestom je zaostal 1,42 sekunde in potrdil skupno zmago v seštevku svetovnega pokala.

Izboljšal svoj najboljši nastop v Pragi
"To je bila res zanimiva tekma, do zadnjega tekmovalca se ni vedelo, kako se bo razpletlo. Bilo je zelo na tesno, ampak sam sem izboljšal svoj najboljši izid v Pragi. Prej je bilo to šesto mesto, zdaj je tretje. Mislim, da so gledalci kar uživali v naših predstavah," je bil Hrastničan dobro razpoložen.

Brez finala so med kajakaši ostali Janoš Peterlin na 16., Jure Meglič na 25. in Simon Brus na 40. mestu.

V konkurenci kanuistov je zmagal Slovak Alexander Slafkovsky pred Francozom Denisom Gargaudom Chanutom, tretji pa je bil Britanec David Florence. Slovenci se niso izkazali. Jure Lenarčič je bil 13. in za finalom zaostal za 1,38 sekunde, Simon Hočevar je tekmovanje končal na 18., Benjamin Savšek na 22., Anže Berčič pa na 24. mestu. Nejc Kravanja je obstal že v kvalifikacijah.

Med kanuistkami, kjer ni bilo slovenskih predstavnic, je bila najboljša Avstralka Rosalyn Lawrence, drugo mesto je osvojila Čehinja Katerina Hoškova, tretje pa Francozinja Caroline Loir.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinalne in finalne vožnje kajakašic in dvojcev. Slovenske barve bodo jutri zastopali kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič ter dvojca Luka Božič in Sašo Taljat ter Simon Hočevar in Dejan Kralj. Urban Jarc in Luka Slapšak sta izpadla v kvalifikacijah.