Peter Kauzer je v nedeljo na evropskem prvenstvu dobil srebrno kolajno. Foto: RTV SLO
Peter Kauzer je v nedeljo na evropskem prvenstvu dobil srebrno kolajno. Foto: RTV SLO

Evropski podprvak iz Liptovskega Mikulaša je na pol krajši progi, a zahtevnejši od običajne, slavil pred Francozom Benoitom Peschierjem in Kanadčanom Johnom Hastingsom. Kauzer je bil po kvalifikacijah z dvema kazenskima sekundama na petem mestu, v finalu pa je Peschierja, ki je prav tako precej napredoval (z osmega mesta), ugnal za skoraj dve sekundi. Jure Meglič je s prvega padel na četrto mesto, Dejan Kralj pa je bil po drugem v finalu diskvalificiran.


Kragljeva pred Mozetičevo
Med kanuisti je zmagal Nemec Niko Betge pred Avstralcem Robinom Bellom, Benjaminom Savškom in Dejanom Stevanovičem, med kajakašicami pa je bila najhitrejša Urša Kragelj, ki je ugnala Nino Mozetič. Med kanuističnimi dvojci sta Slovaka Kuban in Olejnik prehitela Simona Hočevarja in Aljaža Kulovca.

Spektakel pod reflektorji
V petek bo na sporedu še nočna tekma. Finale bo ob 20.45 uri pod reflektorji. Najboljši v seštevku obeh tekem med posamezniki bodo v vsaki kategoriji prejeli po 1.000 evrov, med dvojci pa 1.500 evrov. Skupaj nastopa več kot 80 tekmovalcev iz devetih držav.

M. R.