Kitajski telovadci so znova osvojili zlato. Foto: EPA
Kitajski telovadci so znova osvojili zlato. Foto: EPA

Še najbolj so se jim približali Japonci (273,769), tretji pa so bili Nemci (271,252). Slovenci na ekipni tekmi niso nastopili. Kitajska zasedba se je v dvorani Ahoy predstavila s povsem pomlajeno postavo (Lu Bo, Feng Že, Džang Čenglong, Čen Jibing, Teng Haibin, Jan Mingjong), saj je glavni trener doma pustil številne obraze, ki so bili nosilci ekipe v minulih "zlatih" letih kitajske gimnastike. A vzhajajoče zvezde svetovne gimnastike so kljub mladosti blestele.

Strokovno vodstvo kitajske ekipe na Nizozemsko ni pripeljalo kar treh svetovnih prvakov z zadnjega prvenstva v Londonu. Doma so morali ostati branilci naslovov Džang Hongtao (konj z ročaji), Vang Guanjin (bradlja) in Zou Kai (drog). Olimpijskega prvaka na parterju in drogu Zou Kaija je zamenjal novinec Džang Čenglong. Ta se je na drogu oddolžil z odličnim nastopom in bo v nedeljski finale vstopil z najvišjo oceno, a na parterju se ni izkazal.

Kitajski telovadci so se na konju brez Džang Hongtaa zanašali predvsem na Teng Haibina, olimpijskega prvaka na tem orodju iz Aten leta 2004, a se mu sploh ni uspelo uvrstiti v finale, tako da med najboljšo osmerico, v soboto ne bo nobenega kitajskega telovadca, prav tako niso blesteli na preskoku, zato pa sta jim levji delež k ekipnemu zbiru na krogih prinesla olimpijski zmagovalec Čeng Jibing in svetovni prvak Jan Mingjong, na bradlji pa sta blestela Feng Že in Teng Haibin.

Prvenstvo se bo v petek nadaljevalo s finaloma mnogoboja tako v moški kot ženski konkurenci.