Vitalij Kličko je dokazal svojo premoč in bil v vseh desetih rundah boljši borec. Foto: Reuters
Vitalij Kličko je dokazal svojo premoč in bil v vseh desetih rundah boljši borec. Foto: Reuters
Vitalij Kličko
Bilanca Vitalija Klička: 43. zmaga v 45 dvobojih. Foto: Reuters

40-letni Kličko (43. zmaga v 45 dvobojih, 40. z nokavtom) je pred 42 tisoč gledalci na stadionu, ki je bil zgrajen za evropsko nogometno prvenstvo 2012, prevladoval od začetka. Že v šesti rundi je bil Adamek na robu nokavta, nato pa je sodnik v ringu v deseti rundi dokončno prekinil neenakovreden dvoboj.

Kličko je naslov prvič osvojil leta 2008, od takrat pa ga je že sedemkrat obranil. Adamek je klonil drugič, skupaj pa ima 44 zmag.

Z bratom Vladimirjem Kličkom, ki je svetovni prvak po verzijah IBF, WBA, IBO in WBO, sta ukrajinska brata že vrsto let nepremagljiva v težki kategoriji.

"Zelo hiter in dober boksar je, a v tej kategoriji še ni najboljši. Do zdaj se je le vedel kot težkokategornik, ampak za to kategorijo moraš biti rojen, ne moreš preprosto napredovati v težko kategorijo. Uspelo mu je nekaj dobrih udarcev, ampak nič hujšega zame," je po dvoboju dejal Vitalij Kličko, ki naj bi pred upokojitvijo le še dvakrat ali trikrat stopil v ring.

"Vitalij je bil preprosto boljši. Ko sem stopil v ring, sem bil kot vedno prepričan, da bom zmagal. Trudil sem se po najboljših močeh, a nisem bil dovolj dober," pa je bil realen Adamek, ki je od Klička manjši za 12 cm in tudi lažji za 12 kg.