Veselin Đuho je po koncu tekme pristal v bazenu. Foto: MMC RTV SLO
Veselin Đuho je po koncu tekme pristal v bazenu. Foto: MMC RTV SLO

Kranjčani so si želeli še ene tekme v svojem bazenu, zato so že od začetka napadli z vsemi močmi in povedli z 2:0. Koprčani so hitro strnili svoje vrste ter že do konca prve četrtine izenačili. Izid je bil izenačen na 3:3, nato pa so si Koprčani priigrali prvo višjo prednost. Vlogo prvega strelca je tokrat s petimi goli prevzel srbski levičar Vojislav Čupić in po zaslugi njegovih zadetkov je bilo na začetku tretje četrtine 6:3.

A tudi Triglav je imel razpoloženega strelca. Center Luka Komatar je zadel štirikrat in Triglav se je dvakrat približal na en sam gol zaostanka (5:6 in 6:7). Koprčani so odgovorili s serijo štirih zadetkov in po polovici zadnje četrtine so vodili z 11:6. S tem je bilo srečanje in letošnje prvenstvo že odločeno.

Nepopustljivi Kranjčani so še približali in z dvema zaporednima goloma ublažili poraz. Za kaj več jim je zmanjkalo moči in časa. Tik pred koncem je bil s pravico zamenjave izključen še koprski center Teo Galič, ki se mu je primerila manjša nerodnost. Prepričan, da se je igralni čas že iztekel, je žogo vrgel med gledalce. A kaj, ko je na semaforju ostalo še nekaj sekund in sodnika sta ga zaradi tega morala izključiti.

Ko se je čas iztekel, se je slavje na Obali začelo. Koprski trener Veselin Đuho je po vaterpolski navadi končal v bazenu.

Finale, tretja tekma:
ROKAVA KOPER
- Triglav 3:0
11:8 (2:2, 3:1, 3:3, 3:2)
500; Čupič 5, Burburan in Crnica po 2, A. Verač in Galič po 1; Komatar 4, Anzeljc in Todič po 2.

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku, igrali so na tri zmage.

Za tretje mesto:
Slovan Olimpija - BRANIK 0:2
5:7 (0:1, 3:2, 1:4, 1:0)

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku, igrali so na dve zmage.