Trener Kopra Veselin Đuho je bil zadovoljen po prvi tekmi finala. Foto: MMC RTV SLO
Trener Kopra Veselin Đuho je bil zadovoljen po prvi tekmi finala. Foto: MMC RTV SLO

Vaterpolisti Triglava so odločno krenili v prvo srečanje finala. Po dveh napadih so vodili že z 2:0 in imeli igro v svojih rokah. Ko so si Koprčani opomogli od začetnega šoka, sta igro v svoje roke prevzela izkušena center Teo Galič in napadalec David Burburan. Triglavani so sicer še povedli s 3:2 in na začetku druge četrtine izenačili na 4:4, potem pa je bilo njihovih upov konec. Slab dan je imel predvsem njihov vratar Žan Smolič. Usodni sta bili tudi njegovi slabi podaji v protinapad, ki so jih Koprčani izkoristili za lahka zadetka in tako ušli na štiri gole prednosti. Borbeni Kranjčani se niso predali, predvsem center Luka Komatar je držal ravnotežje v bazenu, vendar se priključiti niso več uspeli.

Pestro je bilo tudi izven bazena. Najprej je bil izključen koprski pomočnik Marino Cetin, nato pa sta "porumenela" še prva stratega, kranjski Aleš Komelj in koprski Veselin Đuho. Moštvi igrata na tri zmage, naslednja tekma pa bo na sporedu v soboto v Kopru.

Branik povedel v boju za tretje mesto
V dvoboju za tretje mesto, kjer Branik in Slovan Olimpija igrata na dve zmagi, je z 1:0 povedel Branik. Mariborčani so izkoristili prednost domačega bazena in premagali Ljubljančane z 10:6. Drugo srečanje bo v soboto v Ljubljani, morebitno tretje pa naslednjo sredo v Mariboru.

Finale, prva tekma:
TRIGLAV - ROKAVA KOPER 0:1
8:14 (3:4, 2:5, 3:3, 0:2)
Komatar 3, Anzeljc 2, Kadivec, Todič, G. Kalan po 1; Burburan, Galič po 5, A. Verač 2, Smolnik, Černeka po 1.

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku, igrajo na 3 zmage.


Za 3. mesto:
BRANIK
- SLOVAN OLIMPIJA 1:0
10:6 (1:2, 3:2, 2:1, 4:1)

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku, igrajo na 2 zmagi.