Foto: IWBF
Foto: IWBF

Potem ko so Hrvati v Sarajevu dobili prvo četrtino, je Slovencem v drugi četrtini uspel preobrat, tekmo pa so v nadaljevanju suvereno pripeljali do konca.

V obračun so bolje vstopili Hrvati, ki so s pridom izkoriščali dejstvo, da so Slovenci že dobri dve minuti po začetnem pisku izpolnili bonus. V zaključku prve četrtine so povedli s 16:10, kar je bila njihova največja prednost na tekmi.

Druga četrtina pa je pripadla Slovencem. Po tem, ko so slabi dve minuti pred polčasom povedli z 32:31, prednosti do konca tekme niso več izpustili iz rok. V drugem polčasu so svojo prednost le še stopnjevali, po zaslugi čvrste obrambe in dobrega meta iz igre pa na koncu tudi slavili zmago.

Med Slovenci je največ točk (22) dosegel Nicola Favretto, David Škorjanc jih je prispeval 19, 13 pa jih je k zmagi dodal kapetan Milan Slapničar. Najboljši strelec Hrvaške, Ademir Demirović, je tekmo končal pri 19 točkah.

Selektor Žiga Kobaševič zasluge za zanesljivo zmago pripisuje dobri obrambi: "Čeprav so Hrvati v prvi četrtini zadeli nekaj res težkih metov, smo vztrajali pri svoji obrambi. Velika pohvala fantom, ki so to atipično obrambo zelo dobro izvajali."

Devet reprezentanc se v Sarajevu bori za napredovanje v divizijo A. Izborili si ga bosta ekipi, ki bosta v nedeljo zaigrali v finalu prvenstva. Slovensko reprezentanco v skupini A po Hrvaški čakajo še tekme s Portugalsko, Švico in gostiteljico Bosno in Hercegovino. Preboj iz skupine si zagotovi prvo- in drugouvrščena ekipa.