Foto: IWBF
Foto: IWBF

S tem so si postavili dobre temelje in hkrati dvignili pričakovanja pred jutrišnjim dnem, ko jih čakata dve tekmi. Ob 9.00 jim bo nasproti stala gostiteljica Bosna in Hercegovina, ob 18.00 pa se bodo pomerili s Švico, ki išče vrnitev v divizijo A.

Prvi polčas je bil zelo dober, drugi povprečen. Res pa je, da smo igrali toliko, kolikor je bilo potrebno, da smo obdržali varno razliko.

Žiga Kobaševič, selektor

Tekmo je za Slovenijo odlično odprl Nicola Favretto, ki je v prvi četrtini k vodstvu z 12:8 prispeval deset točk. Ekipa selektorja Žige Kobaševiča je prvo četrtino končala s sedmimi točkami prednosti, v drugi pa svojo igro še nadgradila. Na polčas so odšli z rezultatom 24:37.

Tretja četrtina je pripadla Portugalcem. Dvignili so raven igre v obrambi in se hkrati s pomočjo razpoloženega Ibrahima Mandjama (v tretji četrtini je dosegel devet točk) Slovencem približali na vsega osem točk zaostanka. A Slovenci so v zadnjem delu tekme našli igro, ki so jo prikazali na začetku obračuna. Dober met in čvrsta obramba sta zadostovala za končno zmago z 22 točkami razlike.

Igrali smo toliko, kolikor je bilo potrebno

Selektor Kobaševič je zadovoljen s tem, kar so igralci pokazali na igrišču. "Prvi polčas je bil zelo dober, drugi povprečen. Res pa je, da smo igrali toliko, kolikor je bilo potrebno, da smo obdržali varno razliko," je dejal. Med Slovenci je bil znova strelsko najbolje razpoložen Favretto, ki je k zmagi prispeval 15 točk. 14 jih je dodal kapetan Milan Slapničar, ki je v svojo statistiko vpisal še sedem asistenc in devet skokov. Je pa Slovenija na tekmi pokazala predvsem širino, saj je kar pet igralcev tekmo končalo z dvomestnim številom točk.

Pred reprezentanco je zahteven dan

Selektorja ob tem veseli, da je lahko nosilcem igre pred jutrišnjim dnem, ko Slovence čakata dve tekmi, zagotovil vsaj malo počitka. "Za zdaj razmišljamo le o Bosni in Hercegovini. Položaj na mednarodni lestvici kaže v njihovo korist, a naredili bomo vse, da domačinom zagrenimo življenje. Vemo, kaj ta tekma prinaša, hkrati pa se s tem ne obremenjujemo," je povedal.

Jutri bo to torej jasno, ali bodo reprezentanti v petek zaigrali v polfinalu evropskega prvenstva in se tako potegovali za napredovanje v divizijo A.