S tekme Slovenija - BiH Foto:  IWBF
S tekme Slovenija - BiH Foto: IWBF

V tekmo so bolje vstopili gostitelji. Po dobrih dveh minutah igre so predvsem na račun zgrešenih metov in izgubljenih žog Slovencev povedli z 9:0. Selektor Žiga Kobaševič je vzel minuto odmora, igralci so se zbrali in prvo četrtino končali z minimalno prednostjo, 18:19.

Na začetku druge četrtine so se Slovenci bolje uprli nasprotniku. Dve minuti pred odmorom je bil izid izenačen na 32, a domači so v zaključku, polnem vprašljivih sodniških odločitev, prevzeli prednost in na odmor odšli z vodstvom s 40:34. Prvi polčas je Slovencem ob rezultatskem zaostanku zagrenilo še to, da sta Milan Slapničar in David Škorjanc drugi polčas pričakala s tremi osebnimi napakami.

V tretji četrtini se je tehtnica prevesila na stran Bosne in Hercegovine. Gostitelji so bili pri metu, tako iz igre kot iz linije prostih metov, dobro razpoloženi. Sodniki so Slovencem dodelili še drugo tehnično napako na tekmi in zaradi petih osebnih napak izključili Davida Škorjanca. Pred zadnjo četrtino so si gostitelji tako nabrali prednost 11 točk.

Kmalu po začetku zadnjega dela tekme je bil pri Sloveniji izključen še Enis Musić, gostiteljem pa je uspelo prednost še povečati. Tekmo so mirno pripeljali do konca in slavili zmago s 17 točkami razlike.

"Žal mi je zaradi navijačev, ki so morali spremljati to farso"
Selektor Žiga Kobaševič po koncu tekme ni mogel skriti razočaranja nad sojenjem. "Po slabem začetku tekme smo se dobro pobrali, držali priključek z nasprotnikom in na neki točki celo vodili. Potem pa je sledilo nekaj neverjetnih sodniških odločitev. Nisem še doživel, da bi na eni tekmi prejeli dve izključitvi in dve tehnični napaki. Najbolj mi je žal zaradi naših navijačev, ki so prišli v Sarajevo in so morali spremljati to farso," je dejal Kobaševič.

Slovenci so na tekmi znova dokazali, da lahko v zaključku akcij računajo na veliko igralcev. Štirje so tekmo končali z dvomestnim številom točk, največ (18) jih je prispeval Haris Kuduzović. Pri Bosni in Hercegovini sta bila v ospredju znova dva igralca. Najboljši strelec Nermin Hujic jih je dosegel 31, Ramo Rekanović jih je k zmagi dodal 26.

Ob 18.00 še proti Švici
Pred reprezentanti ni veliko počitka. Ob 18. uri se bodo pomerili s Švico, ki išče vrnitev v divizijo A. Po besedah selektorja Kobaševiča bodo Slovenci v tekmo vstopili sproščeno in proti zahtevnemu nasprotniku poskušali iztržiti najboljši mogoč rezultat.