Luka Božič in Sašo Taljat sta na zadnji tekmi navdušila z drugim mestom, tokrat pa sta izpustila vrata in bila deseta. Foto: Nina Jelenc
Luka Božič in Sašo Taljat sta na zadnji tekmi navdušila z drugim mestom, tokrat pa sta izpustila vrata in bila deseta. Foto: Nina Jelenc

Kragljeva je dobro opravila s polfinalom, ko je z odlično vožnjo zasedla drugo mesto, v finalu pa je nato v drugi polovici proge naredila nekaj manjših napak, a vseeno zasedla zelo dobro peto mesto. Nina Mozetič je izpadla v polfinalu, v Franciji pa ni nastopila Eva Terčelj, ki bo slovenske barve zastopala na olimpijskih igrah. Zmagala je Španka Maialen Chourraut pred Francozinjo Carole Bouzidi in Britanko Elizabeth Neave.

Božič in Taljat, ki sta na zadnji tekmi svetovnega pokala v Cardiffu zasedla odlično drugo mesto, sta v polfinalu zasedla šesto mesto. Slovenska olimpijca sta v finalu naredila preveč napak, ob tem še izpustila vrata in končala kot deseta. Pred domačimi gledalci sta bila najhitrejša Pierre Labarelle in Nicolas Peschier, drugo mesto sta zasedla slovaška bratranca Ladislav in Peter Škantar, tretja pa sta bila Kitajca Minghaj Hu in Džunrong Šu.

V soboto se nobenemu slovenskemu čolnu ni uspelo prebiti v finale. Peter Kauzer je bil po izpuščenih vratih 31., Jure Meglič pa 17. Benjamin Savšek je v kanuju s šestimi kazenskimi sekundami zasedel 16. mesto, Jure Lenarčič pa je končal kot 20. Preostali se niso prebili iz kvalifikacij.