Lovro Leban in Rok Kuk sta v kajakaškem dvojcu osvojila četrto mesto na 1000 metrov. Foto: Ervin Čurlič
Lovro Leban in Rok Kuk sta v kajakaškem dvojcu osvojila četrto mesto na 1000 metrov. Foto: Ervin Čurlič

Za stopničkami sta zaostala za vsega tri stotinke sekunde, za zmagovalcema, Nemcema Andreasom Ihlejem in Martinom Hollsteinom, pa dobro sekundo. Druga sta bila Madžara Roland Kökeny in Rudolf Dombi, tretja pa Šveda Henrik Nilsson in Markus Oscarsson.

"Tekma sama je bila zelo dobra, kar na takšni ravni, kot sva jo sposobna odveslati. To, da bova v igri za najvišja mesta, sva vedela že v kvalifikacijah, saj nama je res steklo. Dobro sva se pripravila na finale in odveslala blizu najinim sposobnostim. So še nekatere malenkosti, ki bi se jih dalo popraviti, ampak je kar to to. Vesel sem, da nama je uspelo unovčiti to formo s priprav na evropske olimpijske kvalifikacije. Krona bi bila kolajna, ušla nama je le res za las, ampak vsaj vidiva, da sva zraven," je po nastopu povedal Kuk.

Kuk in Leban bosta v nedeljo nastopila še v finalu na 500 metrov.

Kajakaš Jošt Zakrajšek je na 1000 metrov osvojil osmo mesto. Zmagal je Belorus Aleh Jurenia, drugi je bil Kanadčan Adam van Koeverden in tretji Norvežan Eirik Veraas Larsen.

Žnidarčič pričakuje še boljše izide
Kajakaš Nejc Žnidarčič je na tekmi svetovnega pokala v klasičnem spustu v Kraljevu na reki Ibar osvojil drugo mesto, zaostal je le za Čehom Kamilom Mružekom. Med deseterico sta se uvrstila še Tim Kolar, ki je bil šesti, in Simon Oven, ki je pristal na osmem mestu. Maks Frančeškin je bil 16., Vid Debeljak pa 22.

"Danes sem zadovoljen z vožnjo, saj sem zaostal le za Kamilom, ki je resnično odličen tekmovalec in močan ter hiter na bolj mirni vodi. Računam, da bom na tehnično zahtevnejši progi v Franciji, kjer bo svetovno prvenstvo, lahko še bolj konkurenčen. Zahvala za moj rezultat pa gre seveda tudi celjskemu Cetisu, kjer so mi izdelali novo osebno izkaznico v štirih urah," je po tekmi povedal Žnidarčič.

V nedeljo bo v Kraljevu še sprinterska preizkušnja.